*Nettavisen* Sport.

Traorés gladmelding

Foto: (FOTO: SCANPIX)

Abdou Razack Traoré var et eneste stort glis etter at han endelig har kjempet seg inn i Rosenborgs førsteellever.

07.08.07 15:09

LERKENDAL (Nettavisen): 18-åringen spilte de fem første seriekampene fra start, men har siden blitt avspist med stusslige 36 minutter eliteseriefotball av trener Knut Tørum.

Derfor er det ikke rart kantspilleren ble glad, når han fikk vite at han får sin Champions League-debut onsdag.

- Jeg er veldig glad for å være tilbake i laget, og det er stort for meg å spille Champions League. Dette er i det hele tatt en stor sjanse for meg, og jeg vil vise meg verdig tilliten fra treneren, sier Traoré via Yssouf Konès oversettelse til Nettavisen.

Brutalt overfalt
RBK-spilleren fikk et enormt mediefokus på seg etter dagens treningsøkt, ettersom Adresseavisen skrev om overfallet han ble utsatt for på ferie i hjemlandet tidligere i sommer.

- Mine foreldre ble veldig bekymret. De ringer meg stadig for å spørre om hvordan det går med hodepinen, men jeg forteller dem at alt står bra til, sier Traoré som ble slått flere ganger i hodet under det svært brutale overfallet.

Derfor har han også stått over treninger for Rosenborg i sommer, men Knut Tørum føler altså nå at det er tid for å gi unggutten sjansen igjen.

- Vi har behov for en flankespiller som jobber godt begge veier. Når det kommer til løpsstyrke, har «Abdi» fortsatt mer å gi enn Michael (Jamtfall), sier Tørum til Nettavisen.

Familieråd
Traoré lover at han skal ta godt vare på sjansen han får når Astana står på motsatt banehalvdel onsdag kveld.

- Jeg har tro på meg selv, og skal gjøre alt jeg makter for å forsvare plassen min i førsteelleveren.

Samtidig røper han at familien skal tas med på råd før kampstart, slik mange afrikanske spillere har tradisjon for å gjøre.

- Jeg skal snakke med mamma og pappa før kampen, det gjør jeg foran hver kamp, sier han med et stort smil.

PS! Yssouf Konè forlot tirsdagens treningsøkt tidlig, på grunn av en irritasjon i kneet. Steffen Iversen sto over økta på grunn av forkjølelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.