Gå til sidens hovedinnhold

Trasig uten skitrasé

Regn og mildt vær sørger for å avlyse og utsette skirenn i Oslo-området.

OSLO: Det tradisjonsrike Sørkedalsrennet skulle avholdes 4. januar, men er nå utsatt til 23. februar i påvente av snø og vinter.

Kunstsnøen er borte

Rennet går over 25 kilometer, og det er ikke en trasé i Oslo-området som er i nærheten av å kunne tilby en slik strekning.

Lysløypa i Sørkedalen holdt nesten stand igjennom jula, men nå har også kunstsnøen som lå i den 2,5 kilometer lange løypa smeltet vekk.

– Det er begredelige greier. Nå er løypa så dårlig at den ikke kan brukes. Hadde det vært et par minusgrader i jula kunne vi ha laget litt mer kunstsnø, men akkurat nå er ikke det mulig, sier rennleder Svein Monsen i Sørkedalen IF.

Lauritz Bergendahls Minneløp skulle etter planen gå i lysløypa, men er i år blitt avlyst på grunn av de manglende skiforholdene.

– Begynner å se mørkt ut

Det Oslo-baserte mosjonslaget Team Raske Gutter opprettet i desember en Facebook-side hvor medlemmer kan dele informasjon om gode skiforhold.

De over 2000 medlemmene har hittil måttet se bilder av snø og minusgrader fra innlandet.

– Jeg har heldigvis vært på Golsfjellet i jula hvor det har vært bra skiføre. Jeg har inntrykk av at det generelt er greie forhold i fjellområdene på Østlandet, men her i byen begynner det å se mørkt ut, sier Erlend Damon Stokke.

Han er en av grunnleggerne til Team Raske Gutter og administrator av Facebook-siden.

Håper å kunne lage snø

I slutten av uke to håper Sørkedalen IF at frosten inntar hovedstaden, slik at de kan sette snøkanonene i gang.

Da meldes det mer kulde, så da håper vi å kunne få lagt snø i lysløypa igjen. Det er veldig mange skirenn i området som har vår lysløype i reserve, så vi har leid den ut nesten hver eneste helg fremover, sier rennleder Monsen.

Snø i Maridalen

Fredag formiddag falt det snø i Maridalen, 271 meter over havet.

Det var nemlig ventet snø i dag i de høyeste strøkene – egentlig da 300–500 meter over havet, litt høyere enn der fredagens snøbilder er tatt.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem