RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Travelt spill om Høgli

Foto: Rune Stoltz Bertinussen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Midt i forhandlinger om et mulig salg av Tom Høgli, må Tromsø gi svar til Diambars-akademiet i Senegal.

ALFHEIM STADION (Nettavisen): Det meste av oppmerksomheten er rettet mot Club Brügges ønske om å kjøpe landslagsback Tom Høgli (27). Men allerede mandag er Tromsø tvunget til å gi svar på om de ønsker å benytte opsjonen på kjøp av Saliou Ciss (20).

- Vi vet hva vi må betale for ham, og vi har forhandlet ferdig de personlige betingelsene hans også, sier sportsdirektør Morten Kræmer.

- Har dere bestemt dere for om dere benytter denne opsjonen?

- Vi skal gi svar når vi må gi svar, sier Kræmer.

Tom kan fylle tom kasse
Bakgrunnen for det noe kryptiske svaret hans, ligger i stor grad på økonomi. For selv om ikke Diambars krever pengene innbetalt allerede mandag, skal Kræmer og hans kolleger på Alfheim skaffe til veie de pengene som kreves - fra en kasse de fleste beskriver som temmelig tom.

Og i øyeblikket er det nettopp Tom Høgli som kan fylle denne kassen.

- Jeg vil ikke gå med på at det er noen direkte sammenheng mellom situasjonen til Ciss og diskusjonene rundt Tom. Vi jobber med mange forskjellige alternativer, og vi er i stand til å holde disse to sakene fra hverandre, insisterer Kræmer.

TIL-trener Høgmo var tidligere i uken klar på at han ønsker Ciss på en permanent kontrakt, nå når det er klart at Tore Reginiussen forlater Tromsø ved månedsskiftet til fordel for danske Odense.

Men det var Ciss som vikarierte på høyrebacken for Tromsø i sesonginnledningen, da Høgli var skadd.

Motivert, men fokusert
- Jeg legger ikke skjul på at jeg kunne tenke meg å få prøvd meg i utlandet, sier Tom Høgli selv.

Etter at det ble klart at Brügge er interessert i å signere Skånlandsværingen, har han snakket med «mange» - ikke minst Rune Lange, som har spilt i både Tromsø og Brügge, og som i dag er belgiernes mann i Norge.

- Og jeg har hele tiden pratet med ledelsen i Tromsø. Det er spennende, det som skjer, men jeg tror likevel ikke jeg har problemer med å holde fokus på det jeg skal gjøre for TIL. Det er TIL som er arbeidsgiveren min, og dette som er jobben min. Jeg tror jeg klarer å holde konsentrasjonen, sier han.

Morten Kræmer bekrefter at han holder Høgli løpende orientert om utviklingen. Men én ting har Høgli ikke fått vite; de økonomiske betraktningene klubben gjør om hva den krever for spilleren.

- Nei, spørsmålet om overgangsbeløpene holder vi for oss selv, sier han.

Vektlegger Høglis ønske
Det vi andre ikke får vite, er hvilke øvrige klubber som har gjort henvendelse til Alfheim om Tom Høgli - men Kræmer er forretningsmann nok til å røpe at det er flere interesserte, vel vitende om at en budrunde kan bidra til å øke overgangssummen og gjøre den økonomiske hverdagen i Tromsø noe romsligere.

- Det er mer enn én klubb, sier Kræmer.

- Er det mer enn to klubber?

- Jeg tror ikke jeg skal si mer enn dette, sier han.

- Føler du et press for å selge, med tanke på den økonomiske situasjonen?

- Nei, det gjør verken jeg eller noen av oss andre her. Vi jobber med flere alternative løsninger, og for oss som jobber på «sporten» er førsteprioriteten å beholde alle de beste spillerne våre. Det er heller ikke sånn at vi har det travelt med å selge noen, sier Kræmer.

- Men du lar det likevel skinne igjennom at Tom Høgli er et spesielt tilfelle?

- Ja, for han er et spesielt tilfelle. Han har tjent denne klubben lojalt over mange år, og har levert varene på alle måter. Derfor forstår jeg alle de som sier at Tom fortjener å få sjansen til å prøve noe nytt. Vår jobb er å tenke på hva som tjener Tromsø Idrettslag best, men vi vil vektlegge også ønskene til Tom. Derfor jobber vi nå med mange forskjellige løsninger - også utover at vi skal ta stilling til Ciss, sier Kræmer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere