RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Travhest i mystisk kokaintrøbbel

Sist oppdatert:
Testet positivt på det ulovlige stoffet.

Forus-trener Pål Buer fikk seg litt av et sjokk da han forleden fikk Antidopingutvalget på døren med beskjed om at hesten Zalgado Transs R. hadde testet positivt på kokain.

Dette skjedde i etterkant av travløpene på Forus tirsdag 21. desember.

- Jeg har hatt opp mot 400 hester i dopingtester i min tid som trener i USA, og har bare én gang før hørt om noe lignende. Kokain er jo ikke prestasjonsfremmende, og den aktuelle hesten har ikke vært behandlet av veterinær heller i høst eller i vinter, sier Pål Buer oppgitt til Rogalands Avis.

- Ikke prestasjonsfremmende
Trav og Galopp-Nytt meldte om saken på sine nettsider i dag, og kommer med fyldig reportasje om saken i sin torsdagsutgave.

- Nå venter jeg på resultatet av B-prøven som ble tatt av hesten samme dag. Vi har også tatt en ekstra C-prøve som en sendt inn for analyse. Dette er en underlig sak, sier Buer som håper behandlingen i Antidopingutvalget tar hensyn til at kokain ikke er regnet for et prestasjonsfremmende medikament.

Lunde én av eierne
Zalgado Transs R. er eid av Bengt Hagen og Johannes Lunde. Sistnevnte sliter som kjent med følgene av konkursen i Marine Group, og har nok andre ting å tenke på i øyeblikket.

Les flere nyheter fra Rogalands Avis her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere