Tre A-skalper på tre dager

Foto: Roy Kvatningen

Norge slo Danmark 7-3 og tok sin tredje A-nasjonsskalp på like mange dager. Patrick Thoresen scoret to av Norges mål.

08.02.04 20:16

Det norske landslaget i ishockey har under Roy Johansens ledelse fått vist hva som bor i laget. Selv om Frankrike, Latvia og Danmark ikke er blant de åtte beste i verden, er de tross alt A-nasjoner.

– Vi gjorde en bra jobb. Dette er prosess som er gått over flere år hvor vi har jobbet med de samme momentene hele veien for å få samhandling. Det virker som vi har tatt et steg videre i forhold til tidligere. Og så er det bra spillere som har engasjement og vil ofre seg. Da blir det bra, sa Roy Johansen til NTB etter seieren i firenasjonersturneringen.

Thoresen best
Det er mange gode og unge norske spillere som vil være med i VM på hjemmebane. Et av de største norske talentene, Patrick Thoresen (20), har vist seg som en veldig nyttig mann med flagget på brystet, og var turneringens store lyspunkt offensivt. Han ble kåret til kampen beste spiller søndag.

– Når det går så bra er det utrolig moro, men jeg er vel ikke helt varm i landslagstrøya ennå, sa 20-åringen.

– At vi slår disse A-nasjonene sier det meste om vårt lag. Det var en veldig bra laginnsats under hele turneringen, synes jeg.

Patrick Thoresen spilte i rekke med Tore Vikingstad og veteranen Øystein Olsen. Han gjorde fem mål og var også nest sist på fire av målene. Rekka sto bak åtte av Norges 18 mål i turneringen.

– Samarbeidet fungerte fra første stund. Det ble en bra rekke av tre ulike spillere. Morsomt at det fungerte så bra, sa Thoresen, som til daglig spiller i svenske Mörrum i Allsvenskan hvor laget kjemper for å beholde plassen. Neste sesong skal han til Djurgården.

Også defensivt fungerte det norske spillet utmerket. Det er på det kollektive at Norge har vokst, faktisk flere hakk på en sesong, skal man tyde resultatene i de fire turneringene i Euro Hockey Challenge.

Vil ha alle disponible til VM
Roy Johansen må bare håpe at han får alle sine spillere disponible under VM på Jordal amfi like over påske. Stammen i det norske laget spiller i Sverige og Tyskland som har sine sluttspill rett i forkant av VM for 1. divisjonslagene.

– Alle er tilgjengelige til VM. Det som kan skje er at det er at det blir sluttspill helt opp til VM. Vi må bare vente og håpe på det beste slik at alle blir tilgjengelige og at de unngår skader. Det er en del variabler der i forhold til VM, men utviklingen for A-landslaget har gått et stort skritt i riktig retning, sier Johansen.

– Det er viktig å holde mange i gang, for det er mye som kan skje fordi VM kommer så tett opp til sluttspillene i både Sverige og Tyskland.

Norge – Danmark 7-3 (2-0, 4-2, 1-1)
Gjøvik fjellhall
1182 tilskuere
1. periode: 1-0 (0.52) Patrick Thoresen (Tore Vikingstad, Tommy Jakobsen), 2-0 (9.09) Jakobsen (Thoresen). Skudd: 4-7.
2. periode: 2-1 (20.27) Jesper Damgaard (Jens Nielsen), 3-1 (26.35) Marius Holtet, 4-1 (26.58) Jarl Espen Ygranes (Jonas Andersen, Mads Hansen), 5-1 (28.27) Thoresen, 6-1 (31.48) Ole Eskild Dahlstrøm (Erik Ryman, Martin Knold), 6-2 (39.03) Damgaard (Morten Green). Skudd: 10-7.
3. periode: 6-3 (48.24) Mike Grey (Peter Regin, Christian Schioldan), 7-3 (57.49) Tore Vikingstad (Thoresen).
Skudd: 13-6. Totalt: 27-20.
Hoveddommer: Alexandre Bourreau, Frankrike.
Utvisninger: Norge 12 x 2 min. og 3 x 10 min., Danmark 9 x 2 min. og 2 x 10 min.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.