*Nettavisen* Sport.

Tre av tre for Riiber i Ruka

HERJER: Jarl Magnus Riiber var i en klasse for seg under søndagens kombinert i Ruka.

HERJER: Jarl Magnus Riiber var i en klasse for seg under søndagens kombinert i Ruka. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Av alle suksessrike nordmenn i verdenscupåpningen i Finland kunne Jarl Magnus Riiber smile aller bredest. Han tok full pott med tre seirer.

01.12.19 14:37

Med over ett minutts forsprang på landsmannen Jens Lurås Oftebro og østerrikeren Franz-Josef Rehrl og halvannet minutt ned til Jørgen Graabak, var det ingen tvil om hvor seieren ville havne på søndagens 10 kilometer.

Med avlysningen av hoppdelen tidligere søndag gjaldt de såkalte foreløpige resultatene fra torsdag som utgangspunkt for 10 kilometeren langrenn, med Riiber i tet og fem nordmenn blant de sju beste.

Riiber bare økte ledelsen utover i løpet og vant til slutt med to minutter.

Riiber har fullstendig dominert sesongåpningen i verdenscupen og vant både fredagens og lørdagens renn. Norge har tatt kommandoen i paradegrenen i innledningen av verdenscupsesongen.

- Jeg bare koser meg. Jeg hadde veldig gode ski i dag, sa Riiber til NRK etter løpet.

– Jeg håper at jeg kan fortsette slik og at ingen slår meg, men så enkelt er det nok ikke. Vi har hatt et forsprang på utlendingene fordi vi har hatt snø lenge i Norge. Vi har hatt flere hopp enn dem på snø, men det vil jevne seg ut. Vi så allerede i dag at de var nærmere oss enn fredag, sa Jarl Magnus Riiber lørdag.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag