*Nettavisen* Sport.

Tre corner er mål

"Tre corner er straffe", heter det på løkka. Charlton og Birmingham valgte sin egen vri på det uttrykket. Samtlige scoringer kom etter hjørnespark.

04.11.03 08:20

(Birmingham – Charlton 1-2): Normalt scores det på hver 50. corner i fotball. Det ville CHarlton og Birmingham endre litt på.

Charlton hadde de fleste sjansene i en veldig underholdende kamp. Matt Holland scoret to ganger for gjestene, og ble en liten helt. For de største heltene ble Dean Keily og Maik Taylor. De to keeperne var banens to, i særklasse, beste aktører.

Hadde det ikke vært for fantastisk keeperspill fra begge lags sisteskanser, hadde det endt med scoringsrekord i Premier League.

Heading
Men noen mål ble det jo av alle sjansene. Allerede etter elleve minutter headet Matt Holland inn ledermålet for Charlton. Han møtte corneren fra Claus Jensen på første stolpe, og satte ballen utagbart i mål.

Med litt med dyktighet burde finske Jonathan Johansson økt ledelsen etter en halvtimes spill. Han kom helt alene med keeper Maik Taylor, men presterte å skyte i Birmingham-keeperens høyre fot

Blodig
Minuttet senere reddet Charlton-backen Radostin Kishishev på streken, da Stan Lazaridis var frampå. Dean Kiely gjorde da sin eneste usikre inngripen i kampen – og bommet på et innlegg.

Som seg hør og bør i et intenst oppgjør, kosta det også litt blod.

Stephen Clemence og Hermann Hreidarsson skallet sammen rett før pause. Og en blodig Hreidarsson sydde sin blodige tinning med fem sting - og var med da andre omgang startet. Clemence klarte seg uten synlige skader.

Drøssevis av sjanser
Jonathan Johansson fikk nok en god mulighet til å øke rett etter hvilen, men traff ikke skikkelig fra tre meters hold etter en corner.

Etter drøye ti minutter holdt Scott Parker på å øke for Charlton. Men keeper fikk slått til en ny corner. Den corneren endte hos Graham Stuart. Han skjøt i fra skarp vinkel, en back klarerte rett i brystet på Matt Holland - og rett i goalen.

Utrolig
Men Birmingham ville også vise at de kunne score mål på cornere. Bare minutter atter Charltons 0-2, reduserte Christophe Dugarry på en praktfull heading. Også det på en corner.

To minutter senere reddet Dean Kiely helt utrolig på Dugarrys heading fra fire meters hold. Det var bortimot sesongens beste redning til nå. Akkurat der var utligningen ekstremt nær.

Nok av muligheter
Men Charlton fortsatte å produsere målsjanser både Kevin Lisbie og Scott Parker hadde flotte sjanser til å øke.

Kevin Lisbie fikk enda en gedigen sjanse seks minutter før slutt. Han var helt alene med Maik Taylor. Men en fantastisk redning fra Birminghams siste skanse på skuddet fra fem meters hold, hindret scoring.

To minutter før slutt var det Dean Keily som igjen reddet helt utrolig. Denne gangen var det Forsell som headet perfekt fra fem meteren. Men Keily reddet med en eventyrlig refleksredning.

På overtid var Clinton Morrison veldig nær ved å utligne, men skuddet fra kort hold endte i corner.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.