*Nettavisen* Sport.

Tre dager på å overbevise Mjelde

Branns kantspiller Erik Huseklepp er igjen aktuell fra start, etter å ha vært helt ute i kulden.

Ikke siden hjemmekampen mot Lyn 28. mai har talentet startet i Tippeligaen for Brann. I sesongoppkjøringen spilte Huseklepp alle treningskampene utenom to (ved ett tilfelle var han på U-landslagssamling). I tillegg var han blant de beste på laget før alvoret tok til. Det så lovende ut for lysluggen, men så kom vendepunktet. Huseklepp har følt seg ute i kulden en stund og har ved enkelte anledninger ikke vært å se i troppen engang. Nå har han fått frem til søndag (hjemmekamp mot HamKam) til å overbevise trener Mons Ivar Mjelde om at han er verdig en startplass.

Håper på startplass
- Mons sa til meg at jeg hadde disse dagene til å vise meg frem. Den muligheten tenker jeg å benytte meg av. Det kan virke som at jeg skal starte ut fra treningene, jeg håper hvert fall det, sier Huseklepp til iBergen.no.

Selv om kantspilleren har vært helt ute av laget en stund har han i stedet for å sutre tatt utfordringen og trent hardere enn noen gang. Ved flere anledninger har Huseklepp vært igjen på treningsfeltet etter at den ordinære treningen var over. Han var fast bestemt på å kjempe seg tilbake i diskusjonen om startplass.

- Jeg håper og tror at de har lagt merke til at jeg har trent ekstra. Jeg viste med det at jeg er fast bestemt på å komme tilbake. Dette bidrar ytterligere til at jeg kommer til å stå på. Den ekstra treningen har dessuten hjulpet på formen, sier Huseklepp.

Selv om det er en stund siden Huseklepp var i en startoppstilling i seriesammenheng, mener han å skulle takle Stadion-publikummet. Den eneste bekymringen for kantspilleren er om han holder i 90 minutter i kampsituasjon.

Mjelde røper ingenting
- Jeg føler meg pigg og i god form, men litt spent på kampformen. Jeg spilte jo hele kampen i treningskampen mot Fana (9. oktober) og da gikk det greit. Jeg tror nok det skal gå bra. Dersom jeg skulle få starte, vil jeg ikke være så nervøs, men litt ekstra kribling blir det, sier Huseklepp til iBergen.no.

Mjelde prøver som vanlig å være hemmelighetsfull angående laguttak, og gir ikke Huseklepp for store forventninger med det første.

- Huseklepp har får vise på trening om han er god nok, så får vi se. På trening i dag prøvde jeg ut litt for å se hvordan han fungerte. Vi har alternativer på den plassen, sier Mjelde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.