RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre dopingsaker på kort tid

Sist oppdatert:
I løpet av halvannen måned er tre norske idrettsutøvere dømt eller anmeldt for doping.

Oslo (ANB): I løpet av halvannen måned er tre norske idrettsutøvere dømt eller anmeldt for doping.

Tre relativt anonyme menn tilknyttet Norges idrettsforbund er anmeldt eller dømt for brudd på dopingbestemmelsene den siste halvannen måneden.

Den 5. april i år fikk en styrkeløfter (25) fra Rogaland to års utestengelse for bruk av anabole stoffer. Samme dag ble en stuper (23) fra Bergen dømt til åtte måneders utestengelse for bruk av cannabis.

Styrkeløfteren ble testet i forbindelse med en trening rett før jul, mens stuperen ble testet i forbindelse med en konkurranse i november i fjor.

10-12 hvert år
Den siste som nå trolig må belage seg på to års utestengelse er en mann fra Nord-Trøndelag. Han er anmeldt for brudd på dopingbestemmelsene etter at han ble testet i forbindelse med en romaskinkonkurranse i februar i år. Prøven viste spor av clenbuterol og testosteron som går inn under anabole stoffer. Utøveren har drevet med både fitness og friidrett.

– Hvert år blir mellom ti og tolv utøvere tatt for doping i Norge. Av disse driver 80 prosent i et lokalt idrettslag, mens én til to utøvere er i Norges-toppen i sin gren, sier daglig leder i Antidoping Norge Anders Solheim til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Samfunnsproblem
– Hva er grunnen til at «glade amatører» doper seg?

– Det har blitt veldig lett tilgjengelig og da er det en del som blir fristet til å prøve midler for å prestere bedre eller for å få en mer muskuløs kropp. Jeg leste nylig en undersøkelse som viser at 4 prosent av norsk ungdom har vært innom anabole steroider. Det synes jeg er skremmende. Ikke minst samfunnsøkonomisk, sier Solheim, og utdyper:

– Ofte går de som prøver disse midlene videre og får kjente bivirkninger som sinne, aggresjon, depresjoner og så videre. Mange ender opp som avhengige rusmisbrukere og da koster det ganske mye å stable disse folkene på beina igjen, mener Solheim. (ANB)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere