Tre personer døde, og sju personer ble skadd da fotballsupportere barket sammen før et rivaloppgjør i Honduras natt til søndag norsk tid.

Supporterne til D.C. Olimpia og Motagua hadde allerede barket sammen da det ble offentliggjort at kampen ikke skulle spilles.

Årsaken var at Motaguas buss ble angrepet av steinkastende Olimpia-supportere.

Ifølge politiet ble tre Motagua-spillere skadd i bussangrepet. Den tidligere Celtic-backen Emilio Izaguirre er blant dem som pådro seg skader da Motagua-bussen ble pepret med steiner.

Instagram har 33-åringen delt en post der han har fått dekket til et skadd øye med bomull og forklarer at han ble truffet av knust glass.

Izaguirre omtaler det som «smertefullt» å tenke på dem som ble drept i opptøyene. Om sine egne skader toner han det hele ned, og understreker at faren er over.

Da angrepet mot bussen ble kjent, fortsatte urolighetene, og flere stormet banen.

- Tre personer er døde, og sju personer ble skutt og knivstukket. En av dem er en gutt. Tre personer er alvorlig skadd, sier en talsperson på sykehuset til Reuters.

Politiet pågrep senere en person med to våpen i nærheten av nasjonalarenaen i hovedstaden Tegucigalpa, der kampen skulle spilles.

Kampen mellom D.C. Olimpia og Motagua er det største rivaloppgjøret i Honduras. Det nasjonale fotballforbund fordømmer hendelsene.

Emilio Izaguirre returnerte til Motagua gratis fra Celtic så seint som i forrige uke, etter å ha vunnet sju ligatitler på to perioder med Kristoffer Ajers klubb. Han spilte også for Motagua i perioden 2003-2010.

Izaguirre har spilt hele 106 landskamper for Honduras siden debuten i 2007.

(©NTB)