*Nettavisen* Sport.

Tre gull til kickbokserne

Foto: Knut Falch/Scanpix

De norske kickbokserne imponerer under EM.

25.10.08 13:48

Europamesterskapet, som går i bulgarske Varna, har blitt en eventyrlig suksess for de norske kickbokserne, med utrolige åtte medaljer på de 11 norske deltakerne. Både Thea Therese Næss, Andreas Lødrup og Christian Kvatningen vant sine finalekamper og kommer hjem med gull i kofferten. I tillegg gikk også Mette Solli og Ida Abrahamsen finaler. Med tap ble det sølv på de to jentene.

Som om ikke det var nok, står Tonje Sørli, Morten Spissøy og Ina Grindheim igjen med bronsemedaljer etter sine semifinaler på torsdag.

Finalene
Andreas Lødrup møtte bulgareren Stilian Angelov i fullkontakt 75 kilo. Til tross for motstanderens hjemmebanefordel vant nordmannen til slutt 2-1. Christian Kvatningen (fullkontakt 71 kilo) gikk mesterskapets beste kamp da han møtte russeren Vladimir Tarasov. Han gikk hardt ut og fikk inn viktige treffere tidlig i kampen, litt uvanlig til ham å være. Han vant da også 3-0. Thea Therese Næss (fullkontakt 60 kilo) hadde også full kontroll i sin finalekamp mot Maria Konstadelov fra Hellas. Hun vant klart 3-0.

Mette Solli (fullkontakt 52 kilo) måtte til slutt gi tapt med sifrene 1-2 for ukrainske Nadija Khajenuk. Ida Abrahamsen (semikontakt) gikk en tett finale mot Italias Gloria De Bey, m en tapte til slutt med 9-11.

Takker trenerne
- Dette er helt vanvittig, sier en ekstatisk landslagssjef Per Andreas Ringsby i Norges Kickboksingsforbund til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Vi er en av de minste nasjonene her. Men samtidig vet vi at de som har fått bli med til EM er god. Vi regnet med at alle hadde en reell sjanse. Men åtte medaljer av 11 mulige, og tre av dem gull, det er virkelig i overkant.

- La meg understreke at landslagstrenerne våre skal ha hovedæren for dette sammen m ed utøverne. Takket være kunnskapene og tålmodigheten til Morten Saksvik i semikontakt og Daimi Akin i fullkontakt har dette blitt mulig, sier Per Andreas Ringsby.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag