RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre hender ga tre poeng

Sist oppdatert:
To amerikanske hender og én skotsk knyttneve sørget for at Blackburn overraskende vant borte mot Newcastle søndag.

NEWCASTLE – BLACKBURN 0-1: Lenge var det bortelagets amerikanske sisteskanse Brad Friedel som holdt Graeme Souness’ menn inne i kampen med flere praktredninger.

Keeperen, som en gang var i Newcastles stall, reddet store sjanser fra både toppscorer Alan Shearer, vingen Nolberto Solano og spissdebutanten Michael Chopra (20). For et Blackburn-lag i motvind, var en Friedel i toppslag akkurat det Souness trengte.

Skulle vært annullert

Og mens Shearer & Co. stanget i en amerikansk mur, fikk Blackburn godkjent et mål som TV-bildene viste med all tydelighet skulle vært annullert. Det skotske spisstalentet Paul Gallagher (19) brukte knyttneven da han fikk ballen over mållinjen etter overlegget fra høyre.

Til tross for enorme protester fra de sort-hvite, godkjente dommeren målet og viste mot midtsirkelen.

– Ballen gikk via armen hans og i mål. Vi alle så det. Men så lenge vi ikke scorer på alle våre egne sjanser, kan vi bare klandre oss selv, sa Newcastle-manager Bobby Robson til Sky Sports etter kampen.

Tok en Souness

Manager-kollega Souness mente at hands eller ikke hands, Blackburn fortjente scoring uansett.

– Ballen kunne ha endt opp hvor som helst, og hvis det var hands på ”Gally” var det neppe med vilje. Vi har ikke hatt noe flaks i år og heller ikke fått noen straffespark, sa han.

Dermed kan skotten puste noe lettere. Selv om det var ett skår i gleden: Midtbanemotoren Barry Ferguson knakk kneskålen og er ute av spill i lang tid.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere