RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre jenter – dødt løp

Sist oppdatert:
Nettavisen utfordret Åge Skinstad, Magnar Dalen og Gunde Svan. Sjekk hvem sjefene tror på.

Svenske Charlotte Kalla (20) ledet verdenscupen etter seieren i Tour de Ski. Finske Virpi Kuitunen (31) overtok ledelsen i løpet av de fire rennene i Canada i januar, der Kalla ikke deltok.

I løpet av de siste to ukene har Astrid Uhrenholdt Jacobsen (21) kommet som en vind bakfra. Etter to seirer på rad kan Smestad-jenta onsdag kveld overta ledelsen. Vinner hun sprinten i Stockholm, og Kuitunen ikke blir bedre enn nummer tre, er det norsk ledelse i verdenscupen for kvinner.

Før onsdagens sprint skiller bare 100 poeng mellom Kuitunen og Kalla. Det betyr at det uansett utfall i Stockholm er duket for en «rysare» av en sesonginnspurt. Etter sprinten i Stockholm gjenstår to sprinter (Lahti og Drammen), to distanserenn (Lahti og Holmenkollen) – og ikke minst den store finalen i St. Caterina - med tre renn på like mange dager.

Dalen: - Fordel Jacobsen
Nettavisen utfordret den norske, den svenske og den finske langrennssjefen til å spå utfallet. Om Åge Skinstad, Gunde Svan og Magnar Dalen får rett, blir det kamp til siste slutt.

- Virpis form er ikke helt på topp. Men den er heller ikke dårlig, sier finnenes norske sjef, Magnar Dalen.

Han forklarer Kuitunens svake innsats under prøve-VM i Liberec med mageproblemer. Derfor har han langt fra gitt opp håpet om finsk seier i verdenscupen, selv om Kuitunen har sluppet konkurrentene faretruende nær i det siste.

- Det er håpløst å si hvem som vinner til slutt. Alle begynner å bli slitne. Plutselig er det noen som blir sjuke. Jeg bruker å overlate til dere journalister å spå.

- Men hvis du må tippe en vinner?

- Da bruker jeg tennisspråket og sier at det i øyeblikket er fordel Jacobsen, sier Dalen til Nettavisen.

Svan: - Må si Kalla
Gunde Svan har heller ingen klar favoritt, men tror det kan ligge an til en duell mellom førsteårsseniorene Kalla og Jacobsen.

- Kuitunen har vist noen svakhetstegn den siste tiden. For Kallas del blir konkurransene i Stockholm og Lahti viktige. Om ikke avstanden opp blir for stor i løpet av de tre rennene, tror jeg hun ligger bra an, sier Svan, som mener det er en lettelse for Sveriges nye superstjerne å være ferdig med konkurransene i Falun.

- Det blir bra for henne å slippe det enorme presset. Det ble nok litt for mye for henne, konstaterer Svan.

- Hvem vinner?

- Jeg må vel si Charlotte Kalla.

Åge Skinstad lar seg ikke overtale til å tippe noe som helst.

Skinstad: - Jacobsen mest komplett
- Jeg har faktisk ikke full oversikt over hvor mange poeng det er mellom dem. Men min oppgave er å legge til rette for at Astrid skal ta flest mulig poeng i de rennene som gjenstår. Astrid kommer til å gå alle, og da er det mange poeng det er mulig å ta, sier Skinstad.

- På hvilken måte legger dere forholdene til rette?

- For eksempel sender vi Astrid til St. Caterina allerede dagen etter tremila i Holmenkollen, for at hun skal rekke å akklimatisere seg best mulig til høyden. Løypas høyeste punkt er 1809 meter, og det er faktisk ni meter over det reglementet i utgangspunktet tillater.

Hvis Skinstad skal peke på én faktor som kan bli avgjørende, velger han Kuitunens rutine.

- Rutinen er viktig. Derfor tror jeg Kuitunen blir Astrids farligste konkurrent utover. Men Astrid er kanskje den mest komplette av de tre, poengterer den norske sportssjefen, som heller ikke utelukker at ei fjerde jente kan blande seg inn.

For polske Justyna Kowalczyk ligger heller ikke mer enn 149 poeng bak Virpi Kuitunen.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere