Gå til sidens hovedinnhold

Tre kan bli langrennssjef

Norges skiforbund står igjen med tre kandidater til stillingen som sportssjef i langrenn. Etter det TV 2 Nettavisen erfarer, er Åge Skinstad med i finalerunden.

Bjørnar Håkensmoen gir seg som sportssjef for langrennsløperne etter OL-sesongen. Skiforbundet har snart sirklet inn hans etterfølger.

- Vi har sagt at vi skal være i mål den 15. januar. Og det tror jeg vi kommer til å være, sier lederen i langrennskomiteen, Hermod Bjørkestøl, til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Bjørkestøl kom det inn 19 søknader.

- Vi har hatt samtaler med seks kandidater. Nå står vi igjen med tre, som vi skal ha nye samtaler med, opplyser komitelederen.

Kommenterer ikke navn
Bjørkestøl vil verken kommentere navn eller kjønn på de tre gjenværende kandidatene. Etter det TV 2 Nettavisen erfarer, skal imidlertid NRKs langrennsekspert Åge Skinstad fortsatt være et aktuelt navn.

Skinstad vil overfor TV 2 Nettavisen verken bekrefte eller avkrefte om han er en aktuell kandidat.

- Jeg har ikke fått noe jobbtilbud, i hvert fall. Men det er jo smigrende at du mener jeg er en kandidat. Du får spekulere som du vil, sier Åge Skinstad.

Ny NRK-ekspert
Torsdag ble det klart at NRK har knyttet til seg tidligere landslagssjef i langrenn, Erik Røste, som ekspertkommentator under OL. Skinstad avviser imidlertid at dette har noen sammenheng med at han eventuelt skifter arbeidsgiver.

- Det der er en kabal som skal gå opp i NRK. Det har lenge vært klart at jeg er blitt forfremmet – eller forflyttet, kall det hva du vil – til sidekommentator på langrenn i OL. Jeg skal sitte i boksen og kommentere sammen med Eirik Koren. Erik Røste skal inn i den rollen jeg tidligere har hatt, forklarer NRK-eksperten.

Reklame

Slik forvandler du mobilen til et kraftig varmekamera

Kommentarer til denne saken