Tre klubber på én dag

Foto: Reuters/ Scanpix

Kevin-Prince Boateng startet dagen som Portsmouth-spiller, ble så Genoas eiendom, men går til sengs som Milan-spiller.

18.08.10 21:20

Spilleren med et av de kuleste navnene i fjorårets Premier League er ikke noen standard A4-spiller, ei heller var onsdagens overgang det heller.

Ryktene om at han var på vei bort fra den engelske sørkysten har svirret lenge, likevel våknet den ghanesiske landslagsspilleren Kevin-Prince Boateng (23) opp som Pompeys eiendom. Deretter bar turen sørover, hvor han skrev under en kontrakt som gjorde ham til Genoa-spiller.

Den gjaldt likevel ikke lenge. Umiddelbart etter at overgangen var klar, skrev han under en utlånsavtale med AC Milan. Storlaget sliter finansielt, men henter likevel spissen på en 12 måneders lang leiekontrakt, med mulighet for å gjøre ham til Milans eiendom om han slår til i Nord-Italia.

Der håper Genoa-president Enrico Preziosi imidlertid at han ikke blir værende, men han mener likevel Genoa har en vinn-vinn-situasjon.

- Jeg håper han ikke blir (i Milan). Men hvis de kjøper ham, betyr det at begge klubbene har sett at dette er en stor spiller, og at Genoa får en skikkelig fortjeneste.

Boateng scoret fem mål på 27 kamper for Portsmouth i fjor, blant annet enn straffe mot Tottenham som sendte kystlaget til finale i FA-cupen. Der ble det tap mot Chelsea - etter at samme mann denne gangen bommet fra ellevemeteren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.