*Nettavisen* Sport.

Tre Kronor kan miste OL-gullet

sveriges hockeyherrer Foto: (Scanpix/Reuters)

Det svenske ishockeyforbundet ville ikke være med på Sveriges olympiske komites jubelfest på Arlanda. Sånt blir det bråk av.

02.03.06 14:41

I verste fall kan det føre til at Tre Kronor mister gullmedaljene de vant.

Tre Kronor arrangerte sin egen fest på Medborgarplatsen i Stockholm, og på tv-sendingene ble hockeyforbundets egne sponsorlogoer både titt og ofte vist i skjermbildet. Det er ikke lov i henhold til SOKs regelverk. Bare SOKs sponsorer får synes sammen med OL-troppen fram til 1. mars.

Kan havne hos IOC
Hockeyforbundet, derimot, mener at OL-perioden er over i det samme man har forlatt OL-byen.

Nå truer SOK med å saksøke det svenske ishockeyforbundet. Skulle ikke partene lykkes å løse saken internt, havner saken hos IOC. Og følger de sitt regelverk til punkt og prikke, mister Tre Kronor gullmedaljene sine. De blir da diskvalifisert.

Frustrert
For at dette ikke skal skje, må SOK og hockeyforbundet skvære opp seg imellom. Men om det vil skje, vet ikke SOK-sjef Stefan Lindeberg.

- Jeg kan ikke svare på det spørsmålet i dag, siden jeg fortsatt befinner meg i en frustrasjonsfase etter at hockeyen satte seg selv over reglene, sier han til Svenska Dagbladet.

At hockeygutta valgte å feire på egen hånd, har også falt andre svenske OL-vinnere tungt for brystet.

- De viser ingen respekt for andre forbund, sier Anette Norberg, som var med på å ta svensk gull i curling, til Aftonbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag