Han satte ny verdensrekord og tok gull på 100 meter etter et utrolig løp på 9,58 sekunder.

Deretter fulgte han opp med ny verdensrekord og gull på 200 meter på tiden 19,19 sekunder.

Og lørdag fullførte Usain Bolt sin trippel med gull på 4 x 100 meter stafett for herrer.

- Hva skal jeg si etter tre gullmedaljer? Dette er bare helt fantastisk. Det er også det beste verdensmesterskapet jeg har opplevd, sa supersprinteren ifølge NTB etter løpet.

Kopierte OL-bragden
Dermed kopierte han bragden fra OL i Beijing for ett år siden, da han også sikret seg gull på både 100 meter, 200 meter og stafetten.

Bolt ble dermed den tredje i historien som har vunnet alle tre distansene under ett VM. Maurice Green gjorde det i 1999 og Tyson Gay gjorde det i 2007. Ingen av de to amerikanerne har imidlertid gjort det samme i OL.

Denne gangen ble det riktig nok ikke verdensrekord, med det jamaicanske laget, som ellers besto av Steve Mullings på første etappe, Michael Frater på andre etappe, og ankermann Asafa Powell leverte likevel et overlegent løp.

Ankermann Asafa Powell passerte målstreken på sterke 37, 31 sekunder, og var med det bare to tideler bak rekorden som ble satt av nettopp Jamaica under OL i Beijing.

Mesterskapsrekord
Tiden var likevel mesterskapsrekord. Det var USA som hadde den gamle på 37, 40, som ble satt under Stuttgart-VM i 1993. Verdensrekorden lyder imidlertid på 37,10.

Trinidad og Tobago løp inn til sølvmedalje på tiden 37,62, mens Storbritannia kapret bronsemedaljen med tiden 38,02 sekunder.

Dette var Jamaicas første VM-gull på 4x100 meter for herrer noensinne. Så langt i VM har nasjonen tatt sju gull totalt i alle øvelser. Jamaicas stafettkvinner sikret blant annet ett av disse gullene på samme distanse som Bolt & co. tidligere lørdag.

Sjekk siste sportsnytt her!