RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Scanpix

Tre magiske Torres-minutter

Sist oppdatert:
Liverpool er fortsatt best på Merseyside. Lørdag ble Everton slått 2-0.

EVERTON – LIVERPOOL 0-2:

Det ble som ventet svært dramatisk da Everton og Liverpool braket sammen til merseysidederby på Goodison Park lørdag.

Etter en tam førsteomgang, eksploderte det i andreomgang, med to mål og et rødt kort.

Liverpools Fernando Torres ble kampens store spiller med to fine scoringer, mens hjemmelagets Tim Cahill inntok rollen som syndebukk da han ble utvist ti minutter før full tid.

- Ja, etter fem kamper uten mål var det deilig å score igjen, sa Torres til Sky Sports etter kampen. Spissen hadde ikke scoret i Premier League siden sesongåpningen mot Sunderland i august.

Med lørdagens seier tar Liverpool over ledelsen i Premier League, men tabellposisjonen kan bli kortvarig om Chelsea og Arsenal vinner sine kamper senere lørdag.

Tamt på Goodison
Det ble en litt kjedelig førsteomgang på Goodison Park, til tross for høyt tempo og mye aggressivitet. Liverpool styrte det meste av spillet, men det var Everton som sto for de største sjansene.

Allerede etter fem minutter ropte de blå supporterne på straffespark. Aiyegbeni Yakubu gikk i bakken etter en duell med gjestenes Martin Skrtel inne i feltet. Dommer Mike Riley vinket spillet videre.

Evertons fortsatte imidlertid å skape ting foran mål. Tim Cahill har for vane å score viktige mål og etter et snaut kvarter burde australieren ha sendt hjemmelaget i føringen. Midtbanemannen var først på ballen etter en corner, men fikk ikke stokket beina skikkelig og Liverpool slapp med skrekken.

Angrep på keeper
Liverpool hadde ikke så mye å by på før pause, men etter rundt 20 minutters spill viste nykommeren Albert Riera at han har noe å fare med på dette nivået. Spanieren kom seg fint fri på venstrekanten og slo inn til Fernando Torres. Superspissen vendte fint opp og avsluttet mot mål, men skuddet ble blokkert av en Everton-forsvarer.

Det var likevel en annen nykommer som fikk Liverpool-fansen til å sette forfriskningene i halsen. Pepe Reina gjorde en stygg miss inne i feltet og hjemmelagets Maourane Fellaini fikk avsluttet mot målet. På streken sto imidlertid Jamie Carragher og avverget. Dommeren hadde uansett blåst for angrep på keeper.

Lagene gikk dermed i garderoben på stillingen 0-0.

Dobbel av Torres
Fernando Torres har hatt et lite snev av måltørke de siste kampene, men i lørdagens oppgjør skulle den raske spanjolen nok en gang bevise at han er en av verdens fremste måljegere.

I det 59. minutt var det nemlig duket for 0-1. Robbie Keane slo ballen mot bakerste stolpe og der kom Torres stormende og bredsidet ballen i nettmaskene. En praktfull scoring av Liverpool.

- Jeg har jobbet hardt, og jeg visste at målene ville komme. Nå vil jeg fortsette i samme sporet. Jeg vil score i Mesterligaen og i nesten hver eneste kamp, sa en glad Torres etter kampen.

Jubelen hadde knapt stilnet før mål nummer to var et faktum. Nok en gang var Robbie Keane sentral. Iren fant Dirk Kuyt, som ble taklet av Phil Jagielka. Ballen havnet til slutt hos Torres, som banket ballen opp i nettaket til ellevill jubel fra de røde supporterne.

Cahill utvist
Ti minutter før full tid ble det enda mer dramatikk i det følelsesladede nabooppgjøret. Hjemmelagets Tim Cahill var tydelig frustrert over å ligge under mot erkerivalen og lot dette gå ut over Xabi Alonso med en hard takling.

Dommeren dro kontant opp det røde kortet og australieren måtte rusle i dusjen. TV-bildene viste imidlertid at avgjørelsen var av det strenge slaget.

Med ti mann på banen måtte Everton bare konsentrere seg om å begrense tapet. Liverpool var best i det meste i andreomgang og kunne til slutt juble for en fortjent seier.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere