Gå til sidens hovedinnhold

Tre norske toppritt i 2013

Merk deg disse datoene.

Glava Tour og Rogland GP var en suksess i 2012.

Med oppgradert status fra UCI, det internasjonale sykkelforbundet, fikk rytterne invitert flere profflag. Det ga flere stjerner på start, inkludert flere av norske proffene med Edvald Boasson Hagen i spissen.

Neste år fortsetter «opppussingen» av norsk sykkelsport.

Kolliderer med touren
To blir til tre på UCIs europatourkalender. Nysatsningen Arctic Race of Norway har fått plass mellom 25.- og 28. juli. Det betyr fire dager med sykling i Nord-Norge den siste helgen i juli.

Les også: Slik blir det nordnorske sykkeleventyret

Noen dager tidligere arrangeres Rogaland GP. De har fått plass mellom 19.- og 21. juli. Rittet, som i år var en endagsklassiker, utvides dermed med to dager.

Rogaland GP ble i år arrangert i mai måned. Den nye datoen gir trolig litt varmere vær, men det er verdt å merke seg at rittet kolliderer med den siste helgen i neste års Tour de France.

Tredagersrittet vil også pågå samtidig som U23-EM.

Ny 17. mai-fest
Dermed skal det mye til for at ryttere som Edvald Boasson Hagen (Sky), Lars Petter Nordhaug (neste år: Rabobank), Thor Hushovd (BMC) og muligens hjemmehelt Alexander Kristoff (Katjusja) kommer til start.

Glava Tour arrangeres i mai måned som vanlig. Rittet fortsetter med 2.1-status og vil for andre år på rad ha en etappe på nasjonaldagen.

Rittet arrangeres mellom 15. og 19. mai.

De to andre norske etapprittene har også 2.1-status. Det betyr at halvparten av lagene som deltar kan være fra den øverste lagdivisjon (ProTeam/World tour).

Her finner du UCIs sykkelkalender (ekstern lenke)!

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot