*Nettavisen* Sport.

Tre OL-klare hoppere

Foto: (Scanpix)

Sportssjef Clas Brede Bråthen ga onsdag kveld Roar Ljøkelsøy, Bjørn Einar Romøren og Lars Bystøl grønt lys til Torino-OL.

25.01.06 22:44

HOLENKOLLEN (TV 2 Nettavisen): - Man trenger vel ikke akkurat være rakettforsker for å skjønne at Roar, Lars og Bjørn Einar har ligget godt an. De er klare for OL, sier hoppsjefen til TV 2 Nettavisen.

De tre fikk det formelle klarsignalet etter onsdagens storbakke-NM i Holmenkollen, der Bjørn Einar Romøren vant foran Tommy Ingebrigtsen og Lars Bystøl.

Fortsatt kamp
Bråthen innrømmer at nettopp Ingebrigtsen sammen med Sigurd Pettersen i øyeblikket har et godt grep om de to siste OL-billettene i hopp.

- Hvis jeg skulle tatt ut hele OL-laget i kveld, ville Tommy Ingebrigtsen og Sigurd Pettersen ha ligget veldig godt an i kampen om de to siste plassene. De viser god hopping her i Kollen, men ikke minst har de tidligere vist at de er potensielle vinnere, poengterer Clas Brede Bråthen.

Bråthen understreker samtidig at det fortsatt er mulig for andre å hoppe seg inn på laget.

Avgjøres søndag
- Vi tar ikke noen endelig avgjørelse om de to siste plassene før etter rennene i Zakopane lørdag og søndag. Hoppere som Anders Bardal og Henning Stensrud har fortsatt tid til å bevise at de fortjener en plass i OL, sier han.

Bråthen var brukbart fornøyd med Bardals to svev under vanskelige forhold i Holmenkollen onsdag kveld. Henning Stensruds innsats betegner han som svak.

- Anders kjemper bra, men Henning er dessverre ikke i nærheten i kveld, konstaterer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.