RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Hesteguiden.com

Tre soleklare bankerkandidater i Stavanger

Sist oppdatert:
Men vi velger vekk to, og spiller den yngste av dem. Sjekk tirsdagens Forus-tips.

Sportspills traveksperter holder utmerket form om dagen. Forrige søndag ble det nesten 16 000 kroner innspilt på Jarlsberg, torsdag ble det drøye 13 000 kroner på Klosterskogen, søndag ble det rundt 5 000 kroner på Bergen travpark og mandag var det ny fullklaff på Leangen da V5-B forslaget satt klokkerent til drøye 13 000 kroner i utbetaling. Og med dobbel V75 denne uken (onsdag på Bjerke) og (lørdag på Jägersro) skal vi gjøre vårt ytterste for å opprettholde tipsformen.

Les også:
Oddstips: Målrikt i Sparta Amfi
Travtips Momarken: Håkon lanserer en herlig banker
Tapte 850 000: Solhus kjørte oppløp en runde for tidlig

Premance Simoni har vært et lykkekjøp for Torleif Sele fra Klepp på Jæren. Hoppa ble handlet fra Tyskland og står nå med fem strake seire i sitt nye hjemland. Og det er slett ikke dårlige hester hoppa har slått. På Jarlsberg tredje sist ble så bra hest som Nordea Lavec frakjørt til mål, nest sist ble gode Oddset Hæstak tatt ned fra dødens og sist var treårshoppa nok en gang meget sterk vinner i et tøft treårsløp på Forus (Ann's Jets T og Fleetfoot Hanover var i det slagne felt). Tirsdagens oppgave ser enklere ut for Premance Simoni, og dersom ikke hoppa får en reaksjon av litt tette starter, er den sjette strake seieren innen rekkevidde. Velkjørende Åsbjørn Tengsareid er en god makker for hoppa.

Klikk her for å se våre V5-forslag til Forus

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Det finnes svært tunge favoritter også i V5-4 og V5-5 i form av seiersmaskinene 3 Horgen Yx (V5-4) og 3 Mieux Di Quattro (V5-5) og det er naturligvis god sjanse for at begge disse vinner og også 11 France Lavec L. har et svært billig løp i V5-1. Faren for lav utbetaling er stor på Forus tirsdag, men dersom noen av disse favorittene faller er det fyr i totoen.

11 France Lavec L. blir altså svært stor favoritt i V5-1 i en billig poengjakt. Wiig-traveren overrasket oss sist med enkel seier mot gode hester og denne gjengen er vallaken overlegen. Men et litt trangt andrespor i volta på tjue meter tillegg, kan skape problemer for den ustabile femåringen, og med flust av bankerkandidater velger vi å gardere. Vi må spille 2 Lucky Surprise igjen, selv om sporet er dårlig også denne tirsdagen. Men kapasiteten er fortsatt god. 7 Orri Bee kan være tethesten, og spilles derfra. 3 Liberty Chances har et fint spor og et fint løp på papiret. 5 Feinschmeker er fortsatt ikke i nærheten av å vise hvorfor han var så dyr på åringsauksjonen, men fine betingelser i kveld. Tilleggshestene 12 Safir og 13 Clever Boszorg rangeres deretter.

Et nesten-sjokk
I den tredje avdelingen er vi nødt til å lansere 4 Rau Eld som et klart førstevalg. Femårsvallaken var i ferd med å detonere et V75-sjokk av en annen verden på Sørlandet lørdag, men feilet som klink vinner 100 meter fra mål da etter å ha ledet hele veien. På den prestasjonen skal jo Rau Jo være en ren utregningsvinner her, men travsport er fortsatt ikke matematikk og galoppene kommer tett som hagl for vallaken. Men feilfritt er det en meget sannsynlig vinner. 5 Solbakkens Knut viste klar formstigning sist og fra et fint startspor, er vallaken en klar seierskandidat her. 1 Svenno går mye på det jevne, men fra innersporet i et billig løp, kan Svein Ove Wassberg sitte bak en vinner. 11 Willomen ble bortkjørt sist og er klart bedre enn raden. Det finnes flere outsidere her i form av 7 Kleppe Dolly (har fart, men svak sist), 9 Ringo (variabel, men kan endel) og 8 Heger Best (leter etter formen, men kapasiteten er bra).

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Forus

Tung favoritt blir altså 3 Horgen Yx i V5-4 og det er selvsagt en god vinnersjanse for den Tollefsen-traveren. To hester skiller seg ut som hovedopponenter. 12 Kringelandtellus har endelig fått lade batteriene sine igjen, etter to strevsomme Bjerke-turer. var outstanding på Bjerke fjerde sist og på Bergen nest sist. Og er den største utfordreren til Horgen Yx. 5 Høiby Lunar gikk direkte ut i V75 sist etter pause, og er mer enn god nok feilfritt. Vi setter et lite minioutsider-stempel på 7 Nimo (galopperer tett nå) og 10 Spang Spenter (kalasform på denne), men tror vinneren er blant våre tre forhåndsfavoritter.

Øystein Tjomsland sitter bak en flott hest i form av 3 Mieux Di Quattro, men det er mange Tjomsland-travere som underpresterer for tiden (senest Blue Man Chu lørdag) og selv om Coktail Jet-sønnen var fin å skue i seiersløpet på Forus sist, spekulerer vi også i V5-5. 7 Pine Lane var noen lengder bak Mieux sist, men har trolig gått kraftig frem med det løpet i kroppen. Gjorde et helsvett løp tredje sist (tok enkelt ned Thai Sabhra da på god tid) og er hovedopponenten. 2 Golden Felix viste endelig fremgang igjen sist, som toer i det nevnte løpet som Pine Lane ble treer. Garantert et fint løp fra andresporet bak bilen. Vi hekter også på kryss for 10 South Sandy (galopperte seg bort sist, men god både nest sist og tredje sist).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere