RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Janerik Henriksson (Scanpix)

Tre søstre på samme landslag

Sist oppdatert:
Søstrene Lene (20), Nina (18) og Mona Løseth (16) er alle med på alpinlandslaget neste sesong.

ULLEVAAL (Nettavisen): - Jeg har hørt om to brødre på samme lag, men aldri tre fra samme familie, sier alpinjentenes nye sjef, Wolfgang Frandl.

Østerrikeren ble presentert som Finn Christian Jagges erstatter på en pressekonferanse fredag. I fjor jobbet han som teknisk trener for laget. Frandl har tidligere jobbet mange år i Østerrike, med kjente navn som Thomas Stangassinger, Thomas Sykora og Mario Reiter.

Samtidig ble også landslaget for kommende sesong presentert - altså med tre blad Løseth i samme lag. Nina Løseth tok verdenscupen med storm i fjor, og får nå altså med seg to søstre på laget.

- Tror du det er en fordel for henne?

- Det har jeg egentlig ikke tenkt på, men det kan det være. Hvis det skulle være et problem så kan det jo være lettere å ta det med en søster, sier Frandl til Nettavisen.

Han tør imidlertid ikke å love seirer og pallplasseringer for det unge laget allerede neste år.

- Jeg tror vi kan ha det yngste landslaget i verden, men vi vil ikke ha som mål å vinne eller komme på pallen allerede neste sesong. Skjer det, så vil det være fantastisk. Men samtidig vet vi at ting går litt opp og ned i idretten. Det er imidlertid et stort mål at flere av jentene skal nærme seg toppen, sier han videre.

Nina Løseth innrømmer at det er litt rart med to søstre på samme lag. Samtidig vet hun at det om noen år faktisk kan være fire stykker på samme lag.

- Lillesøster Lisa fyller 11 år i helga. Det er barneselskap i dag. Men hun er alpinist, så hvem vet - kanskje det blir fire på samme lag, ja, sier hun til Nettavisen.

- Er målet ditt en plass på pallen i et enkeltrenn neste sesong?

- Jeg vet ikke. Jeg hadde en bra sesong i år, og vil vise at jeg ikke bare er inne ett år - for så å forsvinne. Men jeg er ikke den som tenker så langt frem allerede. Nå er det barmarkstrening. Så testing av ski. Så får vi se, sier hun.

Kvinnelandslaget 2006/07:
Anne Marie Müller
Lene Løseth
Therese Neergaard
Anne Cecilie Brusletto
Nina Løseth
Thea Grosvold
Lotte Sejersted
Mona Løseth

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere