RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre tie-break og vekk me’n

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Roger Federer og Ivan Ljubicic er verdens beste og trolig nest beste tennisspiller i øyeblikket. Det viste seg også i finalen av Nasdaq-100 Open søndag kveld.

Roger Federer gikk til slutt seirende ut av den tette duellen, der ingen av settene ble avgjort takket være servegjennombrudd. Det ble isteden tre tie-break – og Roger Federer vant dem alle.

To år på rad
Settsifrene ble med andre ord 7-6 (7-5), 7-6 (7-4) og 7-6 (8-6). Dermed vant Federer Nasdaq-100 Open for andre året på rad. Han vant også i Indian Wells, hvilket betyr at det er andre år på rad at han vinner begge turneringene i Miami.

- Å vinne begge to år på rad, er bare helt utrolig. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle klare det igjen. Det føles fantastisk, sa han etter triumfen.

Nasdaq-100 Open blir av mange sett på som tennisens femte Grand Slam-turnering, og for Ljubicic – ranket som nummer seks i verden før denne turneringen – ville en seier ha vært karrierens høydepunkt.

Best når det gjelder
- Jeg spilte bra, men tapte like fullt. Det føles litt tungt. Federer misser aldri i tie-breaks, og kommer opp med de beste slagene når det er som viktigst, sa han etterpå.

Ljubicic har hatt et fantastisk år så langt, og klatrer oppover på verdensrankingen. Bare Federer har bedre statistikk enn kroaten så langt denne sesongen. Tidligere i Nasdaq-100 Open sa han at han følte seg som verdens nest beste tennisspiller i øyeblikket.

Etter finalen i helgen klatret han opp til 5. plass på verdensrankingen. Han har bare Federer, Rafael Nadal, David Nalbandian og Andy Roddick foran seg på listen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere