Gå til sidens hovedinnhold

Tre VM-plasser til Norge

Norge får stille med tre ryttere i fellesstarten i sykkel-VM i Nederland.

UCI offentliggjorde fredag kvotene til sykkel-VM i Nederland.

Fasiten for det norske laget er at vi får med tre mann.

Systemet for utvelgelsen er som alltid komplisert. De ti beste nasjonene i WorldTouren får med ni mann, forutsatt at man har ni mann med rankingpoeng. Det er også en bakvei inn her, som gjaldt for Storbritania og USA.

Hvis procycling.no har forstått reglene riktig berger britene på at de oppfyller kravet i forhold til plasser gjennom Europatouren, mens amerikanerne gjør det samme gjennom AmericaTouren. Forvirret? Vi også.

Åtte av ti lag får med ni mann, mens Slovakia og Sveits blir avspist med seks mann.

De seks overskuddsplassene fordeles på land 11 til 16 på rankingen. Norge er nummer 18. Vi får tre plasser fordi Edvald Boasson Hagen er ranket topp 100 på WorldTouren.

Selv om Norge helt klart kunne trengt flere plasser, er det ingen krise med tre mann. Norge stilte med tre mann da Thor Hushovd ble verdensmester i 2010.

- Vi har tre ryttere som kan være med å prege en finale, så det blir uansett et spennende ritt med norske øyne. Vi har vært færre før og likevel markert oss, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

Sportssjef i Norges Cykleforbund, Steffen Kjærgaard, kunne fortelle før uttaket at han uansett aktet å regne over for å dobbeltsjekke.

Til OL i London fikk Norge en bonusplass på grunn av uklare regler.

Thor Hushovd og Alexander Kristoff er uaktuelle til VM. Det betyr at det ligger an til at Vegard Stake Laengen og Gabriel Rasch kjemper om den tredje plassen, bak Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen.

Til menn U23 har vi fem plasser, med muligheter for en bonusplass. Juniorgutta blir seks mann. På jentesiden skal det være tre plasser til senior og tre til junior. Det er ikke U23-klasse på kvinnesiden.

Sportssjef i Norges Cykleforbind, Steffen Kjærgaard, var ikke tilgjengelig for kommentar fredag.

Kommentarer til denne saken