RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre x Helstad

Foto: Morten Holm/Scanpix
Sist oppdatert:
Thorstein Helstad scoret alle målene da Brann trakk Stabæk ned fra serieledelsen.

BRANN - STABÆK 3-0: Hjemmelaget åpnet forrykende på Brann stadion, og det tok ikke mer enn åtte minutter før Thorstein Helstad sendte rødtrøyene i føringen. Samme mann punkterte kampen med 2-0 og 3-0 på tampen av andre omgang.

- Stabæk er spillemessig bedre enn oss, men det er vi som scorer tre mål. Vi vinner fortjent, sa Helstad til TV 2 Sport etter 3-0-seieren.

Brann best i 1. omgang
Brann var det klart beste laget i første omgang, og da Helstad satte inn kampens første mål hadde allerede Robbie Winters hatt en god sjanse. Skottens skudd ble imidlertid mesterlig reddet av Jon Knudsen.

Like mesterlig var ikke Knudsen da Branns Petter Vaagan Moen klemte til på et frispark fra 19 meter åtte minutter før pause. Stabæks 32-årige målvakt sendte en retur ut til Helstad, som til tross for at han stod helt alene på femmeteren, skjøt langt over mål.

Sommerferiens serieleder Stabæk var faktisk heldige som gikk til pause med bare ett baklengsmål.

- Jeg er ikke fornøyd med vårt eget spil. Vi må spille mye enklere og raskere, sa Stabæks suksesstrener Jan Jönsson til TV 2 Sport i pausen.

Stabæk best i 2. omgang
Jan Jönssons ord gjorde åpenbart godt for Stabæk, som tok føringen i andre omgang, og skapte klart mest.

Alanzinho hadde en kjempesjanse et kvarter ut i andre omgang, etter vakkert spill av bærumslaget. Men skuddet til brasilianeren ble reddet på streken.

Noen minutter senere skjøt Alanzinho i tverrliggeren fra 20 meter. Daniel Nannskog traff også aluminiumsverket, tre minutter senere. Der og da var det urettferdig at ikke Stabæk hadde minst ett poeng i lomma.

Men så var det duket for Thorstein Helstad. To ganger.

Helstad satte inn 2-0 med meget god hjelp av Eirik Huseklepp, som har skrevet under for nettopp Stabæk og melder flytting til Bærum senest ved nyttår. Huseklepp gjorde mesteparten av jobben ved å slå tunnel på en Stabæk-forsvarer og legge ballen perfekt inn til Helstad, som enkelt styrte inn 2-0 for nærmest åpent mål.

6-0 i poeng
Et par minutter før slutt la hedmarkingen på til 3-0. Han vant selv ballen på midtbanen, spilte den til Martin Andresen og løp strake veien mot mål. Kaptein Andresen slapp ballen videre med perfekt timing, og Helstad bredsidet ballen i mål.

Og dermed overtok Brann altså ledelsen i Tippeligaen.

Jan Jönsson kan i alle fall trøste seg med følgende: Stabæk slipper å møte Brann flere ganger denne sesongen. Bergenserne beseiret Stabæk også i seriepremieren i april, og er så langt det eneste laget som har slått Stabæk.

Brann topper Tippeligaen med 29 poeng etter 14 runder. Stabæk ligger bare ett poeng bak. Sandefjord og Odd Grenland ligger nederst, med henholdsvis 12 og 11 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere