Gå til sidens hovedinnhold

Tredje gangen gildt?

Vi gir oss ikke på Mr. Fox Trot og tror han belønner oss rikelig på Bjerkes førjuls-V65 i kveld.

Klikk her for Nettavisens V65-forslag

Klikk her for vårt DD-forslag

6 Mr. Fox Trot en en svært lovende 4-åring som kjempet med de beste i årgangen som 3-åring. Etter et fint prøveløp bankertippet vi Rasmussen-traveren i V65 første gang ut denne sesongen. Da ble imidlertid Felix Santana-sønnen gitt et pent løp i haugen, men avsluttet mer enn godkjent. Vi trodde derfor han ville vinne med det løpet i kroppen, men da var han ikke helt fresh. Nå har den røde hingsten fått tre løp i kroppen, og mot svært overkommelig motstand synes vi Mr. Fox Trot skal ha en solid sjanse denne gang. At kuskejobben overlates til dyktige Hans Christian Holm er også et pluss, og fra et fint førstespor på tillegg tror vi på en fin posisjon direkte. Ekvipasjen er foreløpig bare et fjerdevalg i spillet, og vi synes dette er en svært spennende alenestrek - nok engang.

I den andre avdelingen blir 4 Ara Faks og 5 Fin Fyr dobbelbankere hos de aller fleste. Det er snakk om to meget kapable 5-åringer som dog ikke er til å stole på. Førstnevnte feiler ofte, mens sistenevnte opptrer noe variabelt. Derfor finner vi plass til formtoppede 8 Hafell Linn på alle forslag. Gravdal-hoppen vant overlegent sist, og streket på bare 13% av bongene vil hun renske godt i kuponghaugen.

Mikkel hele veien?
1 Obrigada blir kveldens største favoritt, og Olav Mikkelborg satser selvsagt på å lede hele veien med den formsterke hoppa. Unngår hun for mye press bør seiersjansen være solid, men hopper er variable, og spesielt fra tet er det mange av de lunefulle damene som kan gi opp mot oppløpet. Vi velger derfor å spekulere på de større forslagene - det er flere kapable travere som kan dra nytte av et eventuelt overpace. 10 Redwin Turnpike er en annen meget rask traver, og skulle det klaffe for 5-åringen spurter han fort ned hele gjengen. 6 Run With The Devil imponerte fra dødens som vår DD-banker forleden, og er aktuell igjen. 5 Classical Pine har kanskje aller størst kapasitet, men formen virker dunkel for hoppa sm har vunnet 5 løp hittil i sesongen - krysset på latterlige 6%. På systemet tar vi med to skikkelige skreller i form av 4 Shanakee (4%) og 2 Brown Mustang S.S. Sistnevnte er ikke rørt i totoen, men forutsetningene er perfekte for den formsvake hesten som vant hele 8 løp i fjor.

Den fjerde avdelingen er helåpen og vi streker ni hester på samtlige forslag. Her holder alle favorittene usikker form, og vi velger kun å stryke de tre hestene i de dårligeste sporene.

Emil eller Sture?
Dagens neststørste favoritt kommer ut i V65-5 og DD-1, og 3 Torpa Emil leder normalt dette løpet hele veien for sin nye trener Per Oleg Midtfjeld. Moe Odin-sønnen er dog ikke helt stø på labben, og kan galoppere. Da tror vi Momarken-kollega Odd Arne Sagholen står parat med formtoppede 1 Jubel Sture. 7-åringen vinner ikke ofte, men har et perfekt løp denne gang.

I V65-finalen har vi mest tro på den trolige tethesten 4 San Soir som så meget sprek ut første gang ut etter pause. Som et tredjevalg er 8-åringen svært interessant spillemessig, og vi bankertipper ham i DD-spillet. 1 Lill Adolf er en tøffere hest, og skulle det løse seg for Midtfjeld-traveren blir svenskeimporten vond å stå imot. 2 Bal Harbour blir favoritt, men vi synes han skuffet mye sist. Skulle dog Gunnar Eggen nå teten stiger selvsagt seiersmulighetene. Med overpace vil flere komme inn i leken, og på det største forslaget tar vi med hele syv hester.

Ekspertforslag
Vi har satt opp to ordinære bonger på hhv 108 og 432 kroner.

Det største forslaget er et ringsystem over to bonger med en innleveringspris på 1188 kroner. I tillegg har vi også satt opp to DD-forslag på 100 og 300 kroner.

Kjøp en bong og følg spenningen på nrk2 kl. 19.30-20.00