En stor del av årsaken til triumfen må Josef Pujol få. Svensken var svært toneangivende med flere lekre målgivende pasninger og tre mål på tre forsøk for Elverum.

Fire spillere scoret seks mål hver for Elverum – Simen Schønningsen, Thomas Solstad, Alexander Blonz og Dominik Máthé.

– Det var en kjekk håndballkamp å spille. Nærbø henger godt med i 1. omgang og spiller tidvis bra i 2. omgang, men det går vår vei til slutt, sa Blonz etter kampen.

– Det var en god avslutning på 2020. Det var på tide med en opptur i år, sa seksmålsscorer Schønningen.

Første siden Sandefjord

Å vinne tre gull på rad er det ingen lag som har klart siden Sandefjord på starten av 2000-tallet. Det er også det eneste laget, sammen med Elverum, som har vunnet tre på rad.

Sist sesong ble det NM-triumf for Elverum etter en knepen 35-33-seier over Haslum i cupfinalen. Nå ble det hakket mindre spennende.

Nærbø, som spilte i sin første NM-finale, hang med til 6-6 etter 12-13 minutter av kampen og var bare to mål bak like før pause på 14-16, før Elverum sa takk for følget og stakk ifra.

Til pause sto det 19-15.

Timeout hjalp ikke

Kvarteret ut i andre omgang måtte Nærbø ta timeout etter at Elverum på bare noen få minutter gikk fra å lede 27-23 til 31-23. Det hjalp ikke – Elverum vant til slutt 37-29.

– Det er en vinnerkultur som går gjennom hele klubben. Det er ikke noe annet alternativt enn å vinne. Det er målet til alle som går på jobb hver dag. Sånn er det bare, sa Blonz.

Gullet var Børge Lunds første som trener, i sin første sesong som Elverum-trener.

– Det er bredden som gjør at vi har krefter i hele andreomgangen.

(©NTB)