RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trekker anmeldelsen mot VIF-Haakonsen

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
Sist oppdatert:
Vålerenga-lederen har aldri inngått aksept av idrettens straffebestemmelser, og kan derfor ikke straffes.

Den såkalte «Gunnarsson-saken» ruller videre.

Påtalenemda besluttet i oktober å anmelde sentrale personer i Stabæk og Vålerenga til Doms- og sanksjonsutvalget, medregnet Vålerengas sportslige leder Truls Haakonsen.

Aldri gått med på straffereglene
Tirsdag bestemte de seg for å trekke anmeldelsen av den permitterte VIF-direktøren Truls Haakonsen.

Grunn?

Haakonsen har aldri inngått aksept av idrettens straffebestemmelser, er ikke medlem av noen klubb i NFF-systemet, og kan derfor ikke straffes.

«Det er opplyst i tilsvaret fra Truls Haakonsen at han ikke har medlemskap i et organisasjonsledd. Slik det fremgår har han heller ikke i tilknytning til sitt ansettelsesforhold inngått avtale om aksept av idrettens straffebestemmelser, jf. NIFs lov § 11-3 (2). Haakonsen har heller ikke frivillig valgt å akseptere NFFs regler i egenskap av sin stilling som sportslig leder i Vålerenga. Nemda er på denne bakgrunn og forutsetning avskåret fra å forfølge Haakonsen for eventuelle brudd på NFFs regler», heter det i en pressemelding sendt ut av Norges Fotballforbund.

Ville vanligvis politianmeldt saken
Siden Haakonsen aldri har skrevet under på eller akseptert å være underlagt idrettens straffebestemmelser, kan han derfor ikke straffes.

NFF skriver at det i tilfeller hvor personer ikke underkaster seg fotballforbundets selvdømmebestemmelser, vil det i fremtiden vurderes å politianmelde vedkommende. Det er ikke nødvendig i dette tilfellet, da politiet allerede har startet etterforskning av Haakonsens rolle i «Gunnarsson-saken».

For Inge André Olsens har nemnda lagt til grunn at Olsen har medlemskap i klubben, og anmeldelsen står ved like.

Leder i påtalenemda, Egil André Berglund, utdyper hva som nå er konsekvensen av at anmeldelsen trekkes.

- At anmeldelsen trekkes, betyr i praksis at han ikke risikerer å bli utestengt fra verv i fotballen. Den opprinnelige anmeldelsen innstilte at han ikke skulle være valgbar til verv i fotball i 12 måneder fremover, men det er nå trukket, sier Berglund til Nettavisen.

Nå gjenstår det å se hva politiets etterforskning avdekker.

Haakonsen har vært sportsdirektør i Vålerenga siden 1. mars 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere