*Nettavisen* Sport.

Trekker anmeldelsen mot VIF-Haakonsen

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Vålerenga-lederen har aldri inngått aksept av idrettens straffebestemmelser, og kan derfor ikke straffes.

22.11.11 14:36

Den såkalte «Gunnarsson-saken» ruller videre.

Påtalenemda besluttet i oktober å anmelde sentrale personer i Stabæk og Vålerenga til Doms- og sanksjonsutvalget, medregnet Vålerengas sportslige leder Truls Haakonsen.

Aldri gått med på straffereglene
Tirsdag bestemte de seg for å trekke anmeldelsen av den permitterte VIF-direktøren Truls Haakonsen.

Grunn?

Haakonsen har aldri inngått aksept av idrettens straffebestemmelser, er ikke medlem av noen klubb i NFF-systemet, og kan derfor ikke straffes.

«Det er opplyst i tilsvaret fra Truls Haakonsen at han ikke har medlemskap i et organisasjonsledd. Slik det fremgår har han heller ikke i tilknytning til sitt ansettelsesforhold inngått avtale om aksept av idrettens straffebestemmelser, jf. NIFs lov § 11-3 (2). Haakonsen har heller ikke frivillig valgt å akseptere NFFs regler i egenskap av sin stilling som sportslig leder i Vålerenga. Nemda er på denne bakgrunn og forutsetning avskåret fra å forfølge Haakonsen for eventuelle brudd på NFFs regler», heter det i en pressemelding sendt ut av Norges Fotballforbund.

Ville vanligvis politianmeldt saken
Siden Haakonsen aldri har skrevet under på eller akseptert å være underlagt idrettens straffebestemmelser, kan han derfor ikke straffes.

NFF skriver at det i tilfeller hvor personer ikke underkaster seg fotballforbundets selvdømmebestemmelser, vil det i fremtiden vurderes å politianmelde vedkommende. Det er ikke nødvendig i dette tilfellet, da politiet allerede har startet etterforskning av Haakonsens rolle i «Gunnarsson-saken».

For Inge André Olsens har nemnda lagt til grunn at Olsen har medlemskap i klubben, og anmeldelsen står ved like.

Leder i påtalenemda, Egil André Berglund, utdyper hva som nå er konsekvensen av at anmeldelsen trekkes.

- At anmeldelsen trekkes, betyr i praksis at han ikke risikerer å bli utestengt fra verv i fotballen. Den opprinnelige anmeldelsen innstilte at han ikke skulle være valgbar til verv i fotball i 12 måneder fremover, men det er nå trukket, sier Berglund til Nettavisen.

Nå gjenstår det å se hva politiets etterforskning avdekker.

Haakonsen har vært sportsdirektør i Vålerenga siden 1. mars 2009.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.