Gå til sidens hovedinnhold

Trekkes frem som mulig Mourinho-erstatter

Tottenham er på trenerjakt etter at styreformann Daniel Levy sparket Jose Mourinho.

Ryan Mason har fått treneransvaret i Spurs ut sesongen, men London-klubben skal allerede være i gang med jakten på en permanent løsning fra neste sesong av.

RB Leipzig-manager Julian Nagelsmann skal ha vært høyt oppe på ønskelisten til klubbledelsen i Tottenham, men tyskeren er etter alt å dømme på vei til Bayern München.

Dermed må Tottenham se seg om etter andre treneralternativer.

The Telegraph mener styreformann Levy vurderer flere kandidater og trekker blant annet frem tyske Ralf Rangnick som angivelig skal være på Tottenhams liste.

Tyskeren har tidligere vært trener for flere Bundesliga-klubber og har i dag en direktørstilling hos Red Bull i forbindelse med deres fotballsatsing.

Det er imidlertid usikkert hvordan Rangnick stiller seg til å gå løs på en ny trenerjobb og om han i det hele tatt vil være interessert i Tottenham-jobben, skulle det bli aktuelt.

Les også: Liverpool-legende med Haaland-melding til Klopp

Kobles til Ajax-trener

Også Ajax-manager Erik ten Hag seiler opp som en het kandidat, skriver The Telegraph. Daily Mail hevder nederlenderen er favoritten til å få jobben i Tottenham.

Nederlenderen har kun ett år igjen av sin kontrakt med Ajax og det er ventet at Spurs ikke vil ha noen problemer med å kjøpe ham ut av kontrakten dersom de ønsker å hente ham og han selv er interessert i jobben.

Ten Hag har vært i Ajax siden 2017 og imponerte stort da han leder laget helt til semifinalen i Champions League i 2019. Der ble imidlertid nettopp Tottenham for sterke for nederlenderne.

Ajax har siden den gang mistet flere nøkkelspillere, men Ten Hags lag topper i år Eredivisie med god margin når det kun gjenstår fire kamper av sesongen.

Les også: Solskjær toner ned Maguires «j**** idiot-uttalelse»

Southgate?

Den engelske landslagssjefen Gareth Southgate er også en trener som nevnes av engelske medier som en mulig kandidat, men det virker lite sannsynlig at han ønsker å forlate landslaget på nåværende tidspunkt.

Southgate skal være fullt fokusert på det kommende EM-sluttspillet og det meldes at han i tillegg skal være lysten på å lede England til og i VM i Qatar i 2022.

Da hjelper det lite at flere personer i Tottenham angivelig skal være svært begeistret for Englands landslagssjef.

Les også: Starter etterforskning av Zlatan

Leicester-manager Brendan Rodgers er en annen brite som også blir koblet til jobben i Spurs, men nord-iren skal angivelig ikke være klar for å forlate Leicester som ligger godt an til å kunne spille Champions League-fotball neste sesong.

Dermed er det fortsatt svært usikkert hvem som blir den nye hovedtreneren i Tottenham Hotspur.

Det som virker mer sikkert er at presset øker på styreformann Levy for å finne en erstatter for Mourinho som ikke ble noen suksess hos Spurs.

Reklame

Meningsmålinger: - I enkelte tilfeller er det ren manipulering