RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trener angrep dommer

Sist oppdatert:
Et gult kort skal ha fått treneren til å ta kvelertak på dommeren etter en 3. divisjonskamp på Askøy.

(iBergen.no) Dommerangrepet skjedde lørdag 1. september etter kampen mellom Follese og Bremnes i 3.divisjon.

I dommergarderoben skal Follese-trener Kjetil Lone, ifølge bt.no, ha gått til fysisk angrep på Loddefjord-dommer Jan Erik Engan. I dommerrapporten blir Folleses trener blant annet beskyldt for å ha tatt strupetak på kamplederen.

Saken til NFF
Dommerrapporten ble først behandlet av Hordaland fotballkrets. Men de har nå sendt saken videre til doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund på grunn av alvorlighetsgraden.

- Vi kan gi inntil tre måneders utestengelse. Denne saken finner vi av en slik karakter at vi sender den videre, sier daglig leder i fotballkretsen, Knut Berge til iBergen.no.

- Det betyr at dere anser at utfallet kan bli mer enn tre måneders utestengelse?
- Svaret på det må vel bli ja.

Berge vil ikke si noe om hva som står i rapporten, men han bekrefter at det var en episode mellom Follese-treneren og dommeren etter kampen.

- Vi har gitt Lone to måneders suspensjon, men den biten kan han anke. Suspensjonen vil bli trukket fra det endelige utfallet som doms- og sanksjonsutvalget i NFF kommer frem til, sier Berge som legger til at det er svært sjelden det dukker opp slike saker på bordet i fotballkretsen.

Dommeren selv, vil ikke kommentere episoden.

- Jeg kan ikke gå i detaljer om hva som skjedde. Jeg må henvise videre til fotballkretsen, sier Jan Erik Engan til iBergen.no

Avdramatiserer episoden
Reaksjonen til Follese-treneren skal ha kommet etter at en av spillerne hans fikk et gult kort. Selv avdramatiserer han episoden etter kampslutt, men tar likevel selvkritikk.

- Jeg tok situasjonen opp med linjedommeren i garderoben. Det som da skjedde, var at hoveddommeren tok tak i jakken min og skjøv meg ut av garderoben. Jeg fikk døren i ryggen, og da tente jeg skikkelig til. Jeg syntes det var en utrolig arrogant oppførsel av dommeren, sier Lone til bt.no.

Lone innrømmer å ha tatt tak i genseren til kamplederen, men avviser å ha tatt strupetak på dommer Jan Erik Engan.

iBergen.no har ikke lykkes å komme i kontakt med Kjetil Lone.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere