Tirsdag startet rettssaken mot den tiltalte mannen som erkjenner ett av de tre tiltalepunktene. De to andre tiltalepunktene erkjenner han ikke og delvis.

Tiltalepunktet han erkjenner seg skyldig i handler om at han har utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av eller overfor barn under 16 år.

Dette er knyttet opp med seksuelle meldinger mannen sendte til den over 45 år yngre fornærmede, som ble gått nøye gjennom under dag to av rettssaken.

Den tiltalte hadde i tidligere politiavhør nektet for all form for seksuell kontakt med offeret, men det kom tidlig fram i innledning av rettssaken at han nå erkjenner straffskyld på deler av tiltalebeslutningen.

Sakens bakgrunn: Tidligere overgrepsdømt trener fikk ny jobb i idretten, og er tiltalt på ny: - Helt uforståelig

Erkjenner ikke å ha misbrukt sin stilling som trener

Aktor innledet dag to i retten med å stille den tiltalte mannen flere spørsmål rundt hans rolle som trener i idrettsklubben han var medlem av, og om han hadde en trenerrolle for den fornærmede.

Aktor mente at mannen ikke hadde gitt inntrykk i avhør av at han hadde en trenerrolle for den fornærmede.

- Jeg husker ikke hva jeg sa i de første avhørene. Jeg var ikke meg selv da, sa den tiltalte mannen.

Aktor presset mannen på om han hadde hatt en trenerrolle for den fornærmede, noe mannen bekreftet etter hvert.

Under rettssakens første dag kom det fram at mannen ikke erkjenner å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av sin stilling som trener for den mindreårige jenta. Dette er ett av tre tiltalepunkt han er tiltalt for.

- Jeg trenger hjelp

Utover rettssakens andre dag begynte aktor å legge fram meldingshistorikken mellom offeret og den tiltalte, som blant annet inneholdt grove seksuelle ytringer, bilder og fantasier fra tiltaltes side.

Det ble, som tirsdagens rettssak også viste, gjort klart at mannen hadde betalt større summer til den unge jenta.

På spørsmålet fra aktor Irlin Irgens om hvorfor mannen i 50-årene betalte offeret for den seksuelle handlingen, hadde han følgende å si:

- Jeg er egentlig ganske snill av meg.

Tekstmeldingene viste videre at offeret ved flere anledninger skal ha bedt mannen om å slutte og skrive til henne, men at han ikke tok det til seg og fortsatte den intense tekstingen.

- Det var aldri min intensjon å gjøre noe slikt mot henne, så jeg vet ikke hvorfor det har skjedd. Jeg har derfor hatt lyst til å søke om hjelp, for jeg vet ikke hva som skjer oppe i hodet mitt. Det er forferdelig. Når jeg hører det her nå, så skjønner jeg at hun har følt seg manipulert.

Verden raste sammen

Videre gikk aktor igjennom pågripelsen av treneren, hvor han fortalte om en samtale med datteren sin kort tid før pågripelsen.

- Jeg fortalte advokaten min at jeg hadde sendt bilder og skrevet meldinger, som jeg aldri skulle gjort. Jeg ble pågrepet 2. juni, og da var jeg i en tilstand hvor jeg var ganske langt nede. Det var ikke før samtalen med advokaten min at jeg åpnet meg.

Og fortalte videre om hva som gikk igjennom hodet hans da politiet dukket opp på døren:

- Verden raste sammen, og jeg gikk nærmest inn i en sjokktilstand. Jeg tenkte på hva som kom til å skje med familien, hva som kom til å skje med jobben og hva ville skje med alt, egentlig.

Les også: Voldtektsdømt trener viste politiattest og kom seg tilbake til idretten: Politiet henla anmeldelse om forfalsket attest

Trodde gammel dom ikke hadde betydning

Den tiltalte mannen fortalte også at han innhentet politiattest i forbindelse med trenervervet han fikk i en idrettsklubb på Romerike.

Mannen har fra tidligere en dom for voldtekt på en mindreårig jente. Likevel kom han seg inn i idretten og hadde et ansvars- og tillitsforhold overfor mindreårige.

Ifølge NIF og politiet skal en slik tidligere dom som den tiltalte mannen hadde, kommet fram på politiattesten hans.

Under rettssaken tirsdag fortalte aktor at politiattesten til mannen viste merknader fra hans tidligere voldtektsdom.

- Ble dette forevist klubben? spurte aktor i retten.

- Jeg sendte den attesten som jeg fikk. Hvordan den ble framlagt kan jeg ikke huske, men klubben fikk i hvert fall den, svarte mannen.

- Hvordan tenkte du at klubben ville håndtere dette når de så merknadene?

- Jeg trodde det var en så gammel dom at det ikke ville ha noen betydning.

Klubben har tidligere opplyst til Nettavisen at de sjekket mannens politiattest da han fikk trenerverv i klubben, men at den ikke viste noen anmerkninger.

- Trenerens politiattest ble loggført høsten 2019, og den ble framvist på en trening til meg og jeg noterte dato for framvisningen og dato på politiattesten, og at den gjaldt for treneren og at det ikke var noe å bemerke. Vi fikk aldri politiattesten, men fikk den framvist og loggførte dette slik regelverket sier, har klubblederen sagt til Nettavisen tidligere.

Klubben har i etterkant anmeldt den tiltalte mannen for å ha forfalsket politiattesten, men saken ble henlagt.

Les også: Overgrepsskandale ryster Idrettsforbundet: - Det er svært ille

Sakens bakgrunn

Mannen er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med et barn under 14 år, i tillegg er han tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling.

Mannen har de siste årene hatt et trenerverv i en idrettsklubb på Romerike. Selve saken ble anmeldt 26. mai i fjor, og mannen har sittet varetektsfengslet i Oslo kretsfengsel siden pågripelsen samme måned.

- Dette er en sak med alvorlige straffbare forhold, med en høy strafferamme. Så denne er alvorlig. Vi tar jo ikke ut tiltale med mindre vi mener at vi er overbevist om straffskyld og at vi kan vise det for retten, sa aktor Irlin Irving til Nettavisen før rettssaken.

Det er ikke første gang at mannen har måtte møte i retten for et slikt tilfelle. På 90-tallet ble han dømt til tre års fengsel for både drapstrusler og voldtekt av en 13 år gammel jente.

Mannen har også tidligere blitt dømt og sonet 15 dager i fengsel for forfalskning av en faktura.