Norges alpinlandslags teknikktrener Stefan Kornberger ga seg nylig i jobben etter en uenighet med Henrik Kristoffersen, melder TV 2.

Kornberger sluttet i jobben sin i januar, kort tid før VM i Åre.

Kristoffersen lyktes ikke i VM-slalåmen søndag, men kan uansett smykke seg med en gjev gullmedalje i storslalåm etter mesterskapet.

24-åringen har hatt en pågående konflikt med alpinlandslaget gjennom flere år, og var en periode utestengt fra samlinger, men ble tatt inn igjen på landslaget før starten på forrige sesong.

Landslagssjef Christian Mitter sier til TV 2 at han ikke vet om Kristoffersen kommer til å være en del av landslaget framover. Dette må partene da en diskusjon rundt, ifølge Mitter.

- Hva som skjer videre med Henrik, jeg er fullt åpen for andre ting for å løse denne utfordringen. Da får vi se hva det blir til, kommenterer landslagssjefen.

Annen framgangsmåte

Tidligere OL-vinner i slalåm, Finn Christian Jagge, mener samholdet på alpinlandslaget både var og er en viktig suksessfaktor i norsk alpinsport.

Jagge understreker at han ikke kjenner detaljene i uenigheten som har ført til Stefan Kornbergers avgang. Han kjenner derimot til at det har vært gnisninger mellom Kristoffersen og landslaget over tid.

- Jeg føler at den modellen vi hadde på det norske landslaget, med lagfølelse og et unikt samhold, var hovedgrunnen til at vi gjorde det bra og kunne kjempe mot de beste nasjonene, sier Jagge til Nettavisen.

Han var i verdenstoppen i slalåm gjennom hele 1990-tallet og vant OL-gullet i 1992, samt sju verdenscupseirer i øvelsen.

Jagge bemerker at den tradisjonelle norske modellen har vært ulik måten det jobbes på i for eksempel Østerrike, der utøverne har jobbet mer delt og i større grad på egen hånd.

Kristoffersens tøffeste konkurrent, søndagens VM-slalåmvinner Marcel Hirscher, er et eksempel på en utøver som i stor grad har gått sine egne veier.

Jagge er tilhenger av å holde et lag samlet, men tror landslaget og Kristoffersen muligens bør jobbe hver for seg i framtida.

- Jeg tror man tjener mest på å ha et samhold blant utøverne. Men for utøvere som Hirscher og Henrik Kristoffersen kan det virke som det er like greit å drive på aleine, når man allikevel ikke bidrar i laget, påpeker Jagge i samtale med Nettavisen.

- Var en utfordring

Landslagssjef Mitter bekreftet søndag overfor TV 2 at Stefan Kornberger sluttet på grunn av uenigheter med Kristoffersen.

- Det var en utfordring med noen utøvere. Han (Kornberger) står for noen ting. Han står for fellesskapet, hardt arbeid og var en kar som var med i åtte år. Det er ikke på grunn av for hardt eller for mye arbeid at han sluttet, sier Mitter til TV 2.

- Du sier noen utøvere, er det Henrik?

- Ja, det er Henrik, bekrefter landslagssjefen.

Foreløpig har ikke pappa Lars Kristoffersen svart på Mitters uttalelser, og heller ikke Henrik ønsker på nåværende tidspunkt å kommentere saken.

(©NTB)