*Nettavisen* Sport.

Treneren: - Nå er Alex sjefen!

Foto: AFP/Scanpix

Alexander Dale Oen knuste alle i EM-finalen, og fikk en herlig revansje for superdraktbråket.

11.08.10 06:46

Alexander Dale Oen svømte inn til gull på 100 meter bryst under EM i Budapest tirsdag ettermiddag. Nordmannen gikk mål på tiden 59,20 sekunder. Ny mesterskapsrekord.

Nordmannen fikk en litt treg start, men vendte først og var helt suveren i avslutningen inn mot målpassering. Han gikk i mål over ett sekund foran sølvvinneren i konkurransen.

Hugues Duboscq fra Frankrike ble nummer to med 1,00,15, mens italienske Fabio Scozzoli ble nummer tre med 1,00,41..

- Det er første gang siden OL i 2008 jeg har følt meg skikkelig forberedt til en konkurranse. Jeg er glad jeg svømte så fort som jeg gjorde. Nå gjelder det bare å holde hodet kaldt i forhold til det som skal skje videre, sier Dale Oen til Eurosport.

- Desidert beste tid i verden
25-åringens personlige trener, Stig Leganger-Hansen, er også enig i at hans elev så til de grader utklasset konkurrentene.

- Dette er solid. Den desidert beste tiden i heatet, og den beste tiden i verden så langt i år, sier Leganger-Hansen til Nettavisen.

- Han utklasser konkurrentene suverent, fortsetter han.

- Ville det holdt til gull i VM og OL også?

- Det er vanskelig å si, men det er helt der oppe. For å si det slik, de andre skal slite med å slå ham nå, sier treneren.

- Absolutt en revansje
Mesterskapet i Budapest kan på mange måter sees på som en herlig revansje for Dale Oen. 25-åringen nektet nemlig å bruke den superdrakten etter OL, og havnet med det et stykke bak de aller beste. Nå er imidlertid draktene gjort ulovlige, og igjen hevder nordmannen seg i den ypperste verdensklasse.

- Absolutt en revansje. Han bestemte seg i fjor for å ikke vær med på det der, og har kommet tilbake i år. Nå viser han at det er han som er sjefen, sier Dale Oens personlige trener.

Gullrushet for den norske svømmeren kan imidlertid fortsette utover i mesterskapet. Leganger-Hansen har tro på mer jubel.

- Ja, det er klart. Han er god på både 50 meter og 200 meter også. Nå gjelder det bare å ta med seg denne gode følelsen videre.

Sterkt EM
Nordmannen har levert knallsterkt på distansen gjennom hele mesterskapet, og satte blant annet mesterskapsrekord i semifinalen med tiden 59,29 sekunder - best av alle.

Tiden var også årsbeste i verden.

Også i forsøket leverte 25-åringen fra Øygarden godt. Da ble han klokket inn til 1,00,48 minutter på samme distanse.

Andre EM-gull
Alexander Dale står med sølv på samme distanse fra OL i Beijing i 2008, bare slått av japanske Kosuke Kitajima. Nordmannen ble likevel Norges første olympiske medaljør i svømming.

Øygarden-gutten har også EM-gull på distansen fra EM i Eindhoven i 2008. Under dette mesterskapet ble han den første norske herresvømmer med gull i et internasjonalt mesterskap.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.