Treneren ler av Hushovd-rykter

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

- Dette er bare tull og tøys, sier Atle Kvålsvoll.

08.10.10 17:27

Det meste var fryd og gammen hos Team Hushovd.

VM-tittelen var i boks og Garmin-kontrakten i orden. 32-åringen var naturlig nok også klar for reforhandlinger av avtalen som nybakt verdensmester.

- Jeg vet han (Jonathan Vaughters) vil ha en verdensmester på laget og da vil han sikkert gjøre det han kan for å holde meg fornøyd neste år og årene fremover, uttalte Hushovd til TV2 Sporten.

Les også: - Mine ryttere er rene

- Gjør alt i sin makt..
Åpenbart et forhandlingsutspill, men det kan man da også tillate seg i regnbuetrøya og med godt over 10 tilbud å velge blant allerede før mesterskapet.

Det vakte likevel oppsikt da Cervélo-massør Bart Brackez hevdet i Krant van West-Vlaanderen (lokalavisen hans) at nordmannen fortsatt vurderer et tilbud fra Pegasus Sport.

Avisen skriver at «den nye verdensmesteren signerte før VM med Garmin, men han gjør alt i sin makt for å kjøre for et annet lag neste sesong».

Ifølge Brackez ble Hushovd kontaktet av Chris White under mesterskapet. White eier laget «Fly V Australia» som gjennom selskapet Pegasus Sport søker ProTour-status foran neste sesong.

- Dagen før VM-fellesstarten gjennomførte han en intervalløkt for å unngå slitne legger til rittet. I begynnelsen av treningen kom Chris White (sjefen for Fly V – der blant andre Robbie McEwen skal kjøre). Han syklet litt sammen med oss, og ga et tilbud til Thor. Han fikk beskjed om at pengene til å kjøpe ham ut av kontrakten med Garmin, allerede lå klare, forteller Brackez til Krant van West-Vlaanderen.

Undrende Vaughters
Dette utspillet fikk Garmin-sjefen Jonathan Vaughters til å steile torsdag kveld.

- Dette er helt nytt for meg. Det er godt mulig at Chris White ønsker ham med på laget, det gjør mange, men Thor har kontrakt med oss og den har allerede blitt sendt inn til UCI, sier Vaughters til velonation.com.

Han forteller også at de to har hatt telefonisk kontakt de siste dagene, og at dette aldri har vært tema.

- Thor ringte meg senest i dag (torsdag) og spurte om han kunne bli med oss under Tour de France-presentasjonen, ettersom han kjører for oss neste år. Så nei, jeg tror ikke disse opplysningene stemmer, legger han til.

Interessen var der
Heller ikke Atle Kvålsvoll, Hushovds personlige trener, er imponert over utspillet.

- Det er bare tull og tøys, sier Kvålsvoll til procycling.no.

- Stemmer det at Pegasus Sport har vist interesse?

- Ja, men det er det mange lag som har gjort. Det var 12-13 forskjellige lag allerede under Spania rundt, og Pegasus var sikkert blant dem.

- Massør, ikke trener
I artikkelen påberoper Brackez seg både å være en slags trener og en slags mentor for Hushovd.

- På min oppfordring kjørte han Spania rundt i forkant av VM. Det som ingen vet at Hushovd en dag kjørte 30 kilometer ekstra og en annen gang 40 kilometer i etterkant av etappene, for å tåle distansen i VM, sier Brackez.

Kvålsvoll er mannen som har det reelle ansvaret for 32-åringens trening. Han var også personen som styrte hele oppkjøringen til VM i Australia.

- Bart har ingen ting med treningen å gjøre. Dessuten er det helt vanlig å kjøre Spania rundt som oppladning til VM og å legge inn noen ekstraøkter underveis.

Etter det procycling.no erfarer er det også Bart Brackez som er på vei til Fly V Australia – ikke Hushovd. Massøren blir nemlig ikke en del av flyttelasset videre til Garmin-Cervélo.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag