Gå til sidens hovedinnhold

Treneren slått ut av flaske

Juande Ramos ble båret bevisstløs av banen etter å ha blitt truffet i hodet av en vannflaske under byderbyet i Sevilla.

Det var rett etter at Frederic Kanouté sendte Sevilla i ledelsen etter 57 minutter, at det skandaløse opptrinnet skjedde på Estadio Manuel Ruiz de Lopera onsdag kveld.

Ifølge Marca ble Sevilla-trener Juande Ramos truffet av en vannflaske kastet fra tribunen, og ble senere fraktet i garderoben på båre. Der fikk treneren tilbake bevisstheten, men ambulansen som skulle frakte Ramos vekk ble pepret med gjenstander fra illsinte Betis-tilhengere.

- Han er ved fatning, og føler seg bedre. Han er ved bevissthet og snakker. Vi føler alle med ham og føler oss rolige alle sammen, sier Sevillas sportsdirektør Ramon «Monchi» Rodriguez til pressen om den dramatiske episoden.

- Unnskyld
Både Sevilla-spillerne og kamplederene ble raskt brakt i sikkerhet i garderoben, mens Real Betis-spillerne ble værende på gressdekket for å roe ned hjemmefansen.

- Jeg vet ikke eksakt hva som har hendt, fordi politiet ikke har funnet objektet som ble kastet ennå. Jeg ønsker uansett å be om unnskyldning for det som har skjedd, på bakgrunn av handlingene til en fanatisk person, sier Betis-talsmann Manuel Villaran til El Pais etter oppgjøret.

Han legger seg likevel ikke helt flat for kritikken.

- På den annen side, kan ikke Real Betis holdes ansvarlige for alle individers handlinger, fordi det ikke er mulig. Vi kommer likevel til å fortsette en grundig etterforskning i samarbeid med politiet, for å finne gjenstanden som ble kastet, sier Villaran og understreker at han tror Juande faktisk ble truffet under episoden.

Saken ryster Spania, ettersom forholdene på spanske tribuner lenge har vært langt bedre enn i for eksempel Italia. Den Madrid-baserte storavisen skriver «Skam i Sevilla» over hele hjemmesiden i kveld.

President-bråk
Forholdet mellom de to andalusiske klubber har imidlertid lenge vært betent. Etter at blant annet Sevilla-president José Maria Del Nido og Betis-eier Manuel Ruiz de Lopera har kranglet heftig i forkant av kampen. Diskusjonen har gått i sør-Spania om hvorvidt Del Nido skulle bli sluppet inn i VIP-boksene på Betis-stadionet.

Etter at de regionale myndighetene grep inn i saken, ble han til slutt gitt tillatelse til å entre stadionet. Betis-fansen svarte allerede da med å pepre Sevilla-presidenten med gjenstander fra tribunen.

Kontroversen utøket i styrke etter som Betis hadde plassert en bronsestatuet av Betis-eier de Lopera på setet bak Sevilla-presidenten, melder Reuters.

I kampene som ble fullført onsdag kveld slo Getafe ute Osasuna (sammenlagt 3-1) og Deportiva Coruna slo ut Real Valladolid, med 5-2 sammenlagt.

PS! Vanlig kotyme i spansk fotball er at avbrutte oppgjør spilles ferdig ut i fra det tidspunktet det ble avbrutt. Cupoppgjøret mellom Sevilla-klubbene vil dermed mest sannsynlig fullføre de resterende 33 minuttene i neste uke.

Reklame

Husker du disse to idiotene?