RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Treneren tror ikke på Bjørgen

Sist oppdatert:
DRAMMEN (TV 2 Nettavisen): Landslagstrener Svein Tore Samdal tror verken at Marit Bjørgen lykkes i Holmenkollen, eller at hun klarer det ene målet hun har satt seg for resten av sesongen.

Til helgen skal den norske VM-dronningen endelig vise seg frem i et vanlig renn på hjemmebane. I Holmenkollen. Samtidig har hun et stort mål for de siste rennene i sesongen. Hun har allerede vunnet den totale verdenscupen. Og sprintcupen. Men hun vil så veldig gjerne vinne distansecupen. Hun vil rett og slett vinne alt.

- Skal ikke gå
Men sjefen selv – han har ingen tro på at det skjer.

- Skulle hun vunnet distansecupen, måtte hun ha gått i Lahti i helgen, og flere renn tidligere i sesongen. Derfor tror jeg ikke at hun klarer det, sier landslagstrener Svein Tore Samdal til TV 2 Nettavisen.

- Hva med Holmenkollen?

- Hun slutter jo aldri å overraske, men det skal ikke gå an at hun ender på pallen der. Hun trente ikke under VM. Hun konkurrerte bare. Etter VM har hun heller ikke trent på grunn av sykdommen. Det skal ikke gå an, sier Samdal videre.

- Hvordan går det da?

- En plass blant de ti må vi være fornøyd med. Jeg ville satt penger på en 8. eller 9. plass, sier treneren.

Vil gjøre ordene til skamme
- Hæ? Sier han det? sier Bjørgen til TV 2 Nettavisen.

- Men jeg skal gjøre det jeg kan for å vise ham at jeg klarer det, fortsetter hun.

I Holmenkollen er målsettingen klar:

- Med gode ski tror jeg på en plass blant de fem beste der.

- Og distansecupen?

- Med tanke på det som skjedde i VM, angrer jeg i hvert fall ikke på at jeg stod over renn i Ramsau og Pragelato før mesterskapet. Den målsettingen kom først etterpå. Det ville vært artig å ta alt, sier hun.

Akkurat nå ligger hun på tredjeplass – henholdsvis 57 og 27 poeng bak Kristina Smigun og Katerina Neumannova. Men med gode renn på tremila i Kollen og jaktstarten i Falun kan hun sette Samdal ordentlig på plass.

- Jeg skal i hvert fall gjøre det jeg kan, humrer hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere