RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Treneren tror på "Faxen"

Sist oppdatert:
Kåre Refsland har flere stallhester til start i V75 på hjemmebanen Forus lørdag. Han har klart størst tro på seier med Vestpol Faxen.

Her finner du Nettavisens V75-tips til Forus.

Da 7 Vestpol Faxen (4. løp/V75-1/V5-3) var ute i Derbykvalifisering, kunne han fint fått en god premie, men med finalebillett i sikte, ble kusken litt for ivrig og satset alt på ett kort.

-Det ble feil sist da kusken valgte feil fil på oppløpet for å prøve å rekke fram til å få plass i finalen. Vestpol Faxen svarte med å galoppere, men det løpet er glemt og nå ser vi fremover. Jeg kjørte hurtig med ham onsdag og testet litt nytt utstyr. Jeg har aldri kjent ham bedre og går han like bra på lørdag, er han en vinner! Siden han kan gå og bryte litt, setter vi på ham en murphyblender. I tillegg har jeg endret på balansen, noe som gjorde susen. Selv fra tillegg håper jeg hesten er tidlig framme hos strekhestene og overtar. Vestpol Faxen er stallens klart beste sjanse og en mulig banker, røper Refsland.

Sportslig godbit med fem hester
Allerede i 1. løp røper Refsland offensive takter og vi vil garantert få et severdig oppgjør med startkatapultene 1 Røste Bo, 4 Moe Brage og 5 Moe Odin i første rekke.

-Siden det er hjemmebane har vi bestemt oss for å prøve å holde føringen og sitte der så lenge det er bensin på tanken. Jeg vet det er en nesten umulig oppgave å slå Moe Odin på sprint, men vi lover å gjøre et forsøk. Formen er fortsatt veldig god, og vi letter ham i balansen kontra i Bergen da han gikk med jernsko og det var en løs bane. Baneforholdene bestemmer om vi trekker sko eller kjører med aluminium. Røste Bo har vist at han nærmer seg de aller beste i hele år og dette er en gylden anledning å se om han klarer å holde følge. På hjemmebane har vi ingenting å tape, gliser Kåre.

9 S.S. Gift Of Peace (2. løp/V5-1) har ikke fått full klaff hittil i år, men seieren er rett om hjørnet, ifølge treneren.

-Sist lette kusken febrilsk etter åpning, men kom ingen vei. Bakspor har ikke så mye å si, for hun går fra alle posisjoner. Formen er fortsatt god og det er bare en tilfeldighet at hun ikke har vunnet enda. Dette er et åpent løp og hun er en like aktuell vinnerkandidat som noen andre.

Ingen enkel herremann
Svein O. Wassberg får sjansen bak vanskelige 10 Winglider (5. løp/V75-1/V5-3). Hingsten har lett for å galoppere, men det er mest kritisk i den første svingen, forteller Refsland.

-Det blir spennende med ny kusk, for Winglider kan være en utfordring. Sist prøvde vi med draskylapper istedenfor helstengt for å få ham litt roligere, men så datt den ene siden ned og derfor ble han veldig skjev og ekkel å kjøre. På kapasitet og form kan han vinne dette. Distansen har han bevist at han takler og jeg ville ikke unnlatt ham på bongen.

Etter starten på Jarlsberg i sommer, har ikke 3 General Garsong (6. løp/V75-3/V5-5) vært i form. Kanskje kan tet og hjemmebane tenne åtteåringens seiersgnist?

-Grunnet muggsopp i fòret falt 3 General Garsong ut av form og vi sliter enda med å få ham tilbake på topp. Han er tross alt blitt åtte år og vært en kjempehest siden han debuterte for oss, kanskje har han mistet litt gnisten etter en tung periode. I hvert fall ligger vi lavt så lenge og tar det vi får. Han er ikke i form og jeg tror ikke på seier lørdag, innrømmer Refsland om en av stallens store seierssankere.

Bedre og bedre
En annen åtteåring virker ikke hemmet av alderen og har bare blitt bedre og bedre siden han kom til stallen på Varhaug.

-Jeg skulle egentlig bare ha 8 Natural Arrogance (9. løp/V75-6/DD-1) i tre uker mens eieren var på ferie, men nå har han stått her i tre måneder og blir bare bedre og bedre. Alderen skjemmer ham ikke, men han må ha det litt servert og trives best med å være med foran direkte. Fra åttende spor er det håpløst mot så gode hester og vi er glade om vi får premie, uttaler travtreneren som klarer å lage vinnerhester av de fleste.

Kilde: rikstoto.no

NYHET!Nå kan du spille på trav hos Nettavisen. Det er svært enkelt å levere kupongen, og du kan spille på tre måter:

1. Lyntoto:
Lever en ferdig utfylt Lyntoto-kupong til kveldens løp – uten å registrere deg. Lyntoto-spillet finner du oppe til venstre på Nettavisens travmagasin.

2. Eksperttips:
Du kan velge mellom tre spillforslag fra Nettavisens traveksperter. Tipsene finner du oppe til venstre på Nettavisens travmagasin. Deretter klikker du på ett av beløpene og registrerer deg som kunde
. Registrer deg her!


3. Alle spill fra Norsk Rikstoto:
Her kan du registrere deg som kunde hos Nettavisen. Dersom du allerede har konto hos Norsk Rikstoto, kan du bruke samme innlogging på Nettavisens travmagasin.
Registrer deg her!

>> Les mer på Nettavisens travmagasin

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere