Gå til sidens hovedinnhold

Trenerforeningen: - Alt Rekdal gjør er legitimt

Trenerforeningens leder Teddy Moen sier Kjetil Rekdal kjemper en fullt lovlig kamp for eget renommé og egen framtid.

Konflikten mellom trenerveteranen og Start har fått mye oppmerksomhet siden den ble kjent sist torsdag. Start opplyste da at det var opprettet personalsak mot Rekdal, og at det ikke var ønskelig at 50-åringen ledet laget i lørdagens serieåpning mot Aalesund.

Rekdal hevdet på sin side at det ikke var grunnlag for å hindre ham i å stille på jobb. Derfor sto han på sidelinjen da Start røk 0-1 for Aalesund i premieren.

Trenerforeningens leder Teddy Moen sier Rekdal kjemper en fullt ut legitim kamp, og at mye står på spill for 50-åringen.

- Han må nå slåss for sitt renommé, jobben sin og sin egen framtid. Det står det stor respekt av at han gjør. Alt han gjør er legitimt, ingenting er ulovlig, sier han til NTB.

Les også

Karlsson får hatmeldinger

Kritisk til offentliggjøringen

Moen, som har hatt løpende kontakt med Rekdal de siste dagene, kaller trenerveteranens beslutning om å lede laget lørdag «en naturlig konsekvens av arbeidsgivers håndtering av arbeidssaken».

- Det er utrolig tøft og krevende det han gjør nå. Han er utsatt for noe han ikke burde vært utsatt for, sier Trenerforeningens leder.

Moen er kritisk til Starts fremgangsmåte i den pågående personalsaken. Torsdag sendte Kristiansand-klubben ut en pressemelding der det framgikk at Rekdal var fratatt sine oppgaver i klubben.

- Vi ser ingen grunn til at mediene skulle bli invitert inn i en sak som skulle vært løst internt. Det fører til masse rykter og spekulasjoner rundt Kjetil, sier Moen.

Den nevnte pressemeldingen ble ifølge Moen sendt ut etter at treneren på et møte skal ha fått tilbud om å si opp sin stilling frivillig. Det takket 50-åringen nei til. På det samme møtet skal Rekdal ha blitt forelagt kritikk «som var fremkommet rundt hans væremåte, jobbutøvelse og uttalelser i media».

Les også

QPR sparket McClaren

Les også

Nordlie forlenget med Skeid

Nytt møte tirsdag

Tidligere i år møtte Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun sin tidligere arbeidsgiver RBK i retten i forbindelse med at trenerduoen mente seg oppsagt på usaklig grunnlag. Moen ser paralleller mellom den saken og saken Rekdal og Start når står oppe i.

– Ja. Jeg ser mange paralleller i mange saker. Fotball er en annerledes bransje enn mye annet, men det som ikke er annerledes er de arbeidsrettslige spillerreglene, sier han.

Trenerforeningens leder sier videre at han er overrasket over at klubbene, med den tilgangen som finnes på juridisk kompetanse, «ikke har disse tingene på plass».

I et intervju med NTB søndag kalte styreleder i «Start En Drøm AS», Christopher Langeland, konflikten som har oppstått «en surrealistisk situasjon». Samtidig mer enn antydet han at klubben forholder seg til de arbeidsrettslige regler som gjelder.

– Vi må opptre ryddig og følge de retningslinjene som er i arbeidsmiljøloven i en sånn prosess. Men så lenge vi vet at vi gjør det riktig, så er det helt OK for oss. Da får det heller ta litt tid, sa han.

Tirsdag er det varslet et nytt drøftelsesmøte i saken. Der skal det angivelig tas en beslutning rundt hvem som skal lede Start ut inneværende uke. Mandag hadde eliteserieklubbens spillere fri.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken