Etter bare én seier og fire tap på de siste sju seriekampene, mistet Sampdoria-trener Roberto D'Aversa jobben denne uka.

D'Aversa måtte takke for seg etter bare et halvår i jobben. Han overtok styrespakene etter nåværende Watford-manager Claudio Ranieri sist sommer.

Tross sviktende form i Serie A henger Sampdoria fortsatt med i den italienske cupen. Og uten en ny trenerløsning på plass møter de Juventus til en tøff oppgave på bortebane tirsdag.

Les også: Peker ut Juventus'store problem: - Kan bli forskjellen på Champions League eller ikke

Heller ikke Juve stiller med trener Massimiliano Allegri. Sistnevnte må sone karantene for oppførselen han viste sist han ledet «Den gamle dame» i en cupkamp. Det opptrinnet skjedde helt tilbake i 2019, da torinolaget røk ut med 0-3-tap for Atalanta i kvartfinalen.

Sett med norske øyne har det vært gledelig å se Kristoffer Askildsen (21) spille på nesten fast basis for den tradisjonsrike klubben fra Genova den siste tida.

Les også: Norsk Sampdoria-duo får ny trener

Sammen med landsmann Morten Thorsby (25), som også spilte ungdomsfotball for Askildsens tidligere klubber Stabæk og Heming, har Norge U21-landslagsspiller vært mye å se på Sampdoria-midtbanen.

Begge de to nordmennene spiller fra start også på Juventus' mektige hjemmebane tirsdag.

Før sesongstarten i august var ti Serie A-opptredener fasit etter de to første sesongene i Sampdoria-drakta var for Askildsen. Siden da har han vært på banen i 17 kamper i seriespillet.

Særlig etter det forrige oppgjøret i Coppa Italia, 16. desember mot Torino (2-1-seier), har midtbanespilleren blitt vist mye tillit.

Bortsett fra 1-2-tapet for Cagliari 6. januar, der den norske 21-åringen sonet for fem gule kort, har han spilt mye i seriekampene siden 1-1-kampen borte mot José Mourinhos Roma like før jul.

Kommentator-ros

- Askildsen har begynt å markere seg for alvor. Jeg så ikke helt den komme for noen måneder siden, men han har blitt en skikkelig tøff spillertype. Han har gått Morten Thorsby-skolen, sier Per-Jarle Heggelund i samtale til Nettavisen.

Direktesports Ligue 1-kommentator har mange års erfaring med Serie A-jobbing. Han følger som alltid godt med på hva som skjer i støvellandet. Askildsens fysikk og innstilling har imponert Heggelund den siste tida.

Les også: Reagerte etter Ronaldo-imitasjoner: – Som en dyrehage

- Han har en «attitude» som viser at han ikke er redd for å gå opp i trynet på motspillerne. I tillegg er han bra skolert og har fine pasninger. Jeg liker den tøffheten han viser på banen, gjentar kommentatorprofilen.

Han trekker fram en hendelse fra sluttminuttene av cupseieren mot Torino før jul. Den mangeårige Serie A-spilleren Tomás Rincón fikk da unngjelde i en opphetet duell med den unge nordmannen. Venezuelas landslagskaptein er ikke av typen som lar sånt passere i stillhet.

34-åringen tente på alle plugger, men den betydelig yngre Askildsen vek likevel ikke unna.

- Han moste til i den duellen med Rincón og meide ham rett ned. Askildsen har blitt en beintøff spillertype som Norge kan ha nytte av i framtida, mener Per-Jarle Heggelund.

For en drøy uke siden ble for øvrig samme Rincón hentet på lån fra Torino til nettopp Sampdoria ut sesongen. Han utgjorde lagets defensive midtbaneduo sammen med Askildsen i forrige seriekamp.

I tillegg til den norske duoen i Sampdoria gleder Heggelund seg over at Leo Skiri Østigård (22) har havnet hos Sampdorias byrival Genoa. Og enda morsommere synes han det er at Rosenborg-talentet Emil Konradsen Ceïde (20) trolig blir Sassuolo-spiller om kort tid.

Landslagsstopper Stefan Strandberg spiller dessuten for Salernitana, mens Dennis Johnsen også har vært i aksjon jevnlig for Venezia.

- Det er gode tider for oss som er glad i italiensk fotball, konstaterer kommentatorprofilen fra Finnsnes, som også er Konradsen Ceïdes hjemby.

Thorsby-effekt

Viaplay-kommetator Rolf-Otto Eriksen erkjenner at han ikke har sett nok av Askildsens kamper de siste ukene. Men han har merket seg at den unge nordmannen har fått mye spilletid siden midten av desember.

- I Sampdoria er det klart at de har en annen som har banet litt vei nå. Mer generelt, så kan man si at norske spillere har begynt å markere seg litt annen måte enn vi så før Thorsby kom til italiensk fotball.

- Jeg tror både sportslig sett, men også som person, at Thorsby har markert seg så tydelig at det kanskje kan bane litt vei for de andre norske spillerne i Italia, sier Eriksen, og omtaler den norske landslagsprofilen som en veiviser.

Tirsdag kveld klokka 21.00 møtes Juventus og Sampdoria på Allianz Stadium i Torino. Vinneren av oppgjøret får spille kvartfinale i Coppa Italia den andre uka i februar.

Motstander blir laget som vinner åttedelsfinalen mellom Sassuolo og Cagliari onsdag.