RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trenerne tar ikke selvkritikk

RIJEKA (TV 2 Nettavisen): Mange reagerte med vantro da landslagsledelsen plasserte Katja Nyberg på benken fra start mot Ungarn. Trenerteamet vil ikke ta selvkritikk på den avgjørelsen.

NORGE – UNGARN 24-24: Katja Nyberg har variert veldig i prestasjonene i VM, men likevel vært en av de få som Norge har kunnet stole på under mesterskapet.

Likevel valgte trenerteamet å starte med storskytteren på benken mot Ungarn.

I stedet ble det Anette Hovind Johansen som fikk starte som venstre bakspiller. Johansen har ikke fått mye til å stemme i Kroatia og slik skulle det også gå mot Ungarn.

- Vi har ikke hatt så solid 2’er-jobbing på den siden i forsvar og trengte litt mer trøkk der. Vi møtte i dag en sterk spiller der i Radulovics i dag, og vi ville ha Anette i gang fra start av, forklarer assistenttrener Thorir Hergeirsson til TV 2 Nettavisen.

Totalt ble det fire skuddbom og en teknisk feil for nordstrandspilleren, og hun kan bare takke Cecilie Leganger for at ikke Radulovics scoret mer enn seks mål.

Men Hergeirsson vil ikke ta kritikk på at Nyberg ble sittende for lenge på benken før hun slapp til på banen.

- Det vet man jo ikke. Vi vil aldri få svaret på det. Det er mye "hvis" man kan si. Vi kan for eksempel si at hvis vi hadde scoret på alle hundreprosentsjansene vi hadde i første omgang, så ville vi ledet med seks-sju mål, selv om vi ikke hadde spilt bedre i forsvar, sier han.

Kanskje hadde noen av disse sjansene endt med mål, dersom Nyberg hadde vært på banen. Det vil vi heller aldri få svar på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere