Gå til sidens hovedinnhold

- Trenger et krisemøte for Hegle Svendsen

De norske gutta skuffet stort på fellesstarten.

De norske skiskyttergutta tok stafettseieren i Ruhpolding på fredag, men på 15 kilometer fellesstart på lørdag var ikke laginnsatsen den samme.

Med én bom ble Emil Hegle Svendsen beste nordmann, men det holdt ikke til mer enn tiendeplass.

- Det er rett og slett langt under pari det de norske leverer på denne fellesstarten, konstaterte NRKs Andreas Stabrun Smith.

- Overhodet ikke i form

Med kun én bom var Emil Hegle Svendsen 58 sekunder bak den tyske vinneren Erik Lesser.

- Han er overhodet ikke i den langrennsformen han bør være i nå. Nå bør de vel ha et krisemøte angående hva de vil gjøre med Emil, mente NRKs skiskytterekspert Ola Lunde etter løpet.

Både Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø pådro seg tre bom hver, og ble dermed å finne lengre nede på resultatlistene - på henholdsvis ellevte- og tolvteplass. Ole Einar Bjørndalen vil antakelig glemme rennet så fort som mulig med sine ti(!) bom.

- For Ole Einar Bjørndalen er det helt svart. Han får tre runder på siste stående, kommenterte NRKs Ola Lunde etter Bjørndalens miserable skyting.

Veteranen endte aller sist i konkurransen.

Hang med halvveis

Ingen av nordmennene hadde dermed sjanse til å hamle opp med Erik Lesser, som tok seieren på hjemmebane.

Fra startnummer 30 var han ikke engang forhåndskvalifisert for rennet, men kvalifiserte seg som sistemann via 20 kilometeren i Ruhpolding.

Martin Fourcade ble nummer to, med russiske Evgeniy Garanichev.

Både Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen hang med i toppen midtveis i løpet, men skjøt seg bort på tredje skyting.

Emil Hegle Svendsen hadde allerede tapt tid i sporet, og med én bom på standplass så en pallplassering ut til å være utenfor rekkevidde. Johannes Thingnes Bø på sin side bommet på to skudd, og kludret i tillegg med magasinet, og måtte bare innse at verdenscupleder Martin Fourcade gikk ut fra standplass sammen med russiske Evgeniy Garanichev og tyske Erik Lesser.

Lesser stakk fra

Fourcade fikk én bom på siste stående, i likhet med Garanichev. Lesser skjøt fullt hus, til enorm jubel hos hjemmepublikummet, og gikk ut 12,3 sekunder foran Fourcade.

Det ble for mye å ta igjen for verdenscuplederen, som altså gikk inn til en andreplass.

Garanichev tok tredjeplassen i Ruhpolding.

Kommentarer til denne saken