Gå til sidens hovedinnhold

- Trenger ikke et lag bygd rundt meg

Ryder Hesjedal tror ikke konkurransen ødelegger Garmin-Cervélo.

Sesongoppkjøringen hittil har Ryder Hesjedal, Christian Vandevelde og Tyler Farrar like godt unnagjort på Maui.

Trioen blir toneangivende også foran sommerens Tour de France, og Hesjedal er skråsikker på at sammensmeltingen av Garmin-Transitions og Cervélo TestTeam slår positivt ut for begge parter.

- For å være ærlig, har jeg ikke brukt et sekund til å tenke på at jeg må kjempe for posisjonen min foran Tour de France, eller at noen skal gå i veien for hverandre. Vi tre har vært en del av laget siden starten. Vi vet hvordan det startet, og hva det har kostet å komme hit.

- Jeg respekterer Christian og Tyler mer nå, enn jeg gjorde da jeg først ankom laget, forteller Hesjedal til velonews.com.

Praktfullt 2010
Kanadieren har kjørt for laget siden Garmin overtok som hovedsponsor foran 2008-sesongen.

I 2010 leverte han en praktfull sesong som blant annet inneholdt 2.-plass i Amstel Gold Race, 3.-plass i GP Montréal, 4.-plass i GP Québec og en fantastisk 7.-plass i Tour de France-sammendraget.

Gjør som Edvald Boasson Hagen og Kurt Asle Arvesen: Bli venn med procycling.no på Facebook!

Det er naturlig nok den sistnevnte plasseringen som gjør at journalistene spør ham om hvem Garmin-Cervélo egentlig skal kjøre for under sommerens franske sykkelfest.

- For meg handler det ikke om hvem som skal hjelpe hvem i juli. Dersom jeg kan stille ved Christians side, og laget mener begge to har sjansen til å lykkes, vil det bare være positivt for oss. Og det vil være en glede å ha en rytter som Tyler på laget. En rytter vi kan ofre oss for, som kan vinne etapper og kanskje mer.

- Jeg går ikke rundt og tror at jeg trenger et lag som er bygd opp rundt meg for å gjøre det bedre i Tour de France. Såframt alt faller på plass, og alle kommer dit i best mulig form – kommer oppstillingen vår til å bli noe helt spesielt, lover 30-åringen.

Stjerner melder avbud
Konkurransen i Garmin-Cervélo er såpass het at ryttere som Heinrich Haussler og Andreas Klier allerede har strøket rittet av prioriteringslista denne sesongen.

Les også: - Gleder meg virkelig til Thor kommer

Det er allerede klart at både Thor Hushovd og Tyler Farrar stiller. Det gjør selvsagt også Hesjedal og Vandevelde. Resten får det bli opp teamsjef Jonathan Vaughters å styre.

- Å si at vi kommer dit med et sterkt lag er et understatement, melder Hesjedal.

Det er vanskelig å si seg uenig i det.

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Kommentarer til denne saken