Gå til sidens hovedinnhold

«Trening» til Bislett og OL

Berlin: Andreas Thorkildsen akter selvsagt å markere seg sterkt i årets første møte med verdenseliten, men neste stevne er mye viktigere for vårt spydess.

– Det er to stevner som gjelder for meg denne sesongen: Bislett Games kommende fredag og OL i Beijing i august, fastslår Andreas Thorkildsen med ettertrykk.

– Alt annet er nesten bare som trening å regne...

Bygger årets første formtopp
Ikke sånn å forstå at han betrakter søndagens Golden League-åpning i Berlin som et «treningsstevne», langt ifra. Men faktum er at det kommer midt i oppbyggingen av den første av årets to formtopper for sørlendingen.

To formtopper som etter planen skal være ganske like.

– Fysisk er jobben ganske lik. Forskjellen på dette tidspunktet og OL er at jeg i august har langt flere konkurransekast i kroppen, forklarer han overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Foreløpig har han bare ett stevne bak seg, i Doha 8. mai. Nå blir det to på fem dager. Og 26-åringen ser fram til å komme skikkelig i gang. For det er nå sesongen virkelig begynner.

Ekstra inspirerende
– Golden League betyr mye. Det er hakket over de andre stevnene, når en ser bort fra mesterskap. Det er ekstra inspirerende, og jeg gleder meg til å møte hele gjengen, sier Thorkildsen foran Berlin-stevnet, der verdenseliten er på plass så å si i sin helhet. Bare fjorårets ener, amerikaneren Breaux Greer, mangler.

– Er det viktig for deg å få et psykisk overtak på de andre, særlig nå når det er OL-sesong?

– Det viktigste er å slå dem på Bislett og i Beijing. Helst i Beijing. Det er jo til og med vel så gjevt som Bislett, svarer han med et lurt smil.

90 meter – et tidsspørsmål
Andreas Thorkildsen tror søndagens konkurranse blir jevn, med opptil flere kastere over 85 meter.

– Så tidlig i sesongen er det ofte høyere nivå, for da er det ikke så mange som har rukket å pådra seg skader, humrer han.

– Og mulighetene for 90-meterskast er så absolutt til stede. Kapasiteten er der, sier han, og sikter ikke minst til seg selv.

Får han teknikken til å stemme, mener han det bare er et spørsmål om tid før 90-meteren viser seg.

God Bislett-økt
Nå har det blitt så som så med terping på teknikk siden stevnet i Doha på grunn av det kalde norske vårværet.

– Men vi hadde ei god kastøkt på Bislett mandag. Da fikk vi jobbet godt med mange detaljer. Det er først og fremst rytmen i tilløp og kastbevegelse vi har fokus på, opplyser trener Åsmund Martinsen til ANB.

Andreas Thorkildsen legger ikke skjul på at det blir ekstra gøy å møte Tero Pitkämäki igjen. Han var best av de to i fjor, men fikk et lite skremmeskudd sist helg da han ble slått av en finne for første gang på fire år.

– Foreløpig er det jeg som har overtaket. For jeg er den eneste av oss som er ubeseiret i år, gliser Andreas Thorkildsen.

Og håper fremdeles å være det søndag kveld... (ANB)

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken