Treningsleir på egen regning

Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)

Finsk hoppsport er rammet av pengekrise. Nå må landslagshopperne bekoste egen treningsleir.

Oslo (ANB): Sesongen har åpnet elendig for den tradisjonsrike hoppnasjonen. Anssi Koivurantas 7. plass i det første rennet på Lillehammer var et lyspunkt. De to lagkonkurransene til nå har endt med 9. og 10. plass, og i Harrachow i helga var to 17. plasser til Janne Happonen og Matti Hautamäki beholdningen individuelt.

Landslagstrener Pekka Niemelä fortviler. Han ser en klar sammenheng mellom de usle prestasjonene og pengekrisen i finsk hoppsport.

På etterskudd
- Utøverne våre har det vanskelig for tiden. Det er en alt annet enn avslappet stemning i laget. Den konstante usikkerheten plager oss. Vi trenger trygghet for å levere maksimale prestasjoner. Det får man ikke etter fem-seks hopp på snø, og det fører igjen til at vi underpresterer i konkurransene, sier Niemelä til Hufvudstadsbladet.

Også i Finland kom vinteren seint, og hopperne er kraftig på etterskudd når det gjelder hopping på snø. Flere treningshopp på snø er stikkordet for å snu trenden, men det må hopperne i stor grad betale selv for. Forbundets hoppseksjon, Finnjumping, har ikke råd.

Må betale selv
- Vi hadde ikke ressurser til å bli igjen på Lillehammer noen dager i forrige uke for å trene. Og foran rennene i Engelberg kommende helg må hopperne betale noen ekstra døgn selv for at vi skal få gjennomført noen sårt tiltrengte treningsdager, sier treneren.

Han ser ikke lyst på hoppuka, som starter i romjulen. Noen ekstra dager i Engelberg hjelper neppe stort.

- Og hva skal vi gjøre i julepausen? Hjemme i Finland er ingen bakker i orden. Selv om vi skulle få noen bra treningsdager nå i Engelberg, er mulighetene for å finpusse hoppukeformen minimale, sier Pekka Niemelä. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.