RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Treningsleir på egen regning

Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)
Finsk hoppsport er rammet av pengekrise. Nå må landslagshopperne bekoste egen treningsleir.

Oslo (ANB): Sesongen har åpnet elendig for den tradisjonsrike hoppnasjonen. Anssi Koivurantas 7. plass i det første rennet på Lillehammer var et lyspunkt. De to lagkonkurransene til nå har endt med 9. og 10. plass, og i Harrachow i helga var to 17. plasser til Janne Happonen og Matti Hautamäki beholdningen individuelt.

Landslagstrener Pekka Niemelä fortviler. Han ser en klar sammenheng mellom de usle prestasjonene og pengekrisen i finsk hoppsport.

På etterskudd
- Utøverne våre har det vanskelig for tiden. Det er en alt annet enn avslappet stemning i laget. Den konstante usikkerheten plager oss. Vi trenger trygghet for å levere maksimale prestasjoner. Det får man ikke etter fem-seks hopp på snø, og det fører igjen til at vi underpresterer i konkurransene, sier Niemelä til Hufvudstadsbladet.

Også i Finland kom vinteren seint, og hopperne er kraftig på etterskudd når det gjelder hopping på snø. Flere treningshopp på snø er stikkordet for å snu trenden, men det må hopperne i stor grad betale selv for. Forbundets hoppseksjon, Finnjumping, har ikke råd.

Må betale selv
- Vi hadde ikke ressurser til å bli igjen på Lillehammer noen dager i forrige uke for å trene. Og foran rennene i Engelberg kommende helg må hopperne betale noen ekstra døgn selv for at vi skal få gjennomført noen sårt tiltrengte treningsdager, sier treneren.

Han ser ikke lyst på hoppuka, som starter i romjulen. Noen ekstra dager i Engelberg hjelper neppe stort.

- Og hva skal vi gjøre i julepausen? Hjemme i Finland er ingen bakker i orden. Selv om vi skulle få noen bra treningsdager nå i Engelberg, er mulighetene for å finpusse hoppukeformen minimale, sier Pekka Niemelä. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere