Det norske laget har levert varierende resultater etter at pallen var tapetsert av nordmenn i Bermuda i april. I årets sjette VM-runde så Blummenfelt lenge ut til å ha noe på gang. Han var en del av en trio som hadde 18 sekunder til forfølgerne da både svømming og sykling var unnagjort.

Men under løpedelen ble det raskt klart at Blummenfelt slet. Han holdt seg til magen, og det viste seg senere å være magekramper. Til slutt var 24-åringen fra Bergen i mål 3.21 minutter bak den spanske vinneren Mario Mola. Det holdt til 44.-plass.

Mola var en del av forfølgergruppen som jaget bak Blummenfelt før løpedelen. Verdenseneren viste styrke og tok sin tredje strake seier i Hamburg.

Lørdagens VM-runde var en sprint. Det vil si 750 meter svømming, 20 kilometer sykling og fem kilometer løping.

Gustav Iden ble overraskende best av de norske med sin 21.-plass. Han har nylig lagt bak seg en lengre sykdomsperiode og hadde bare noen få dager med ordentlig trening bak seg før lørdagens konkurranse. Det var en stund usikkert om han kom til å stille.

Casper Stornes, som sensasjonelt vant VM-runden i Bermuda tidlig i sesongen, ble nummer 28.

Lotte Miller var Norges eneste representant i kvinneklassen. Hun endte på 13.-plass og ble slått med ett minutt og 22 sekunder av franske Cassandre Beaugrand.

(©NTB)