Nordmannen kom inn på tiden 1.44,33. Han var den eneste norske som deltok.

– Det var et helt greit resultat. Jeg er oppe der og kjemper, men kjenner at jeg blir sliten og at det kniper litt i hamstringen til tider. Jeg må sørge for at det ikke skjer i Tokyo. Jeg er fornøyd med svømmingen og syklingen, litt skuffet over løpingen, sier Blummenfelt til NTB.

Blummenfelt var med i tetkampen gjennom store deler av konkurransen, og etter sykkeldelen var nordmannen nummer to. Likevel holdt det ikke helt inn for 27-åringen, som ble nummer seks.

Han har dermed to seirer, en sjetteplass og en sjuendeplass så langt denne sesongen.

– Det har vært gode resultater den siste måneden, så jeg er fornøyd. Men jeg merker nå at det blir deilig å få et par uker med solid trening igjen, uten å konkurrere. Det har vært lite trening i det siste, siden vi har reist såpass mye.

Alex Yee fra Storbritannia vant. Han var et godt stykke bak etter svømmedelen, før han kjempet seg opp til teten under syklingen. På løpingen var Yee i en klasse for seg selv og vant med 26 sekunder ned til Morgan Pearson fra USA på 2.-plass. Belgieren Marten Van Riel endte på 3.-plass med 37 sekunder opp til seierherren Yee.

Blummenfelt ble hektet av med 1.07 minutter.

Britiske Samuel Dickinson herjet under sykkeldelen og var i tet før løpingen, men slet stort og havnet langt bak.

Løypa i Leeds var endret som følge av koronarestriksjoner. De syklet opp en meget bratt bakke hele ni ganger, og det har ikke utøverne gjort tidligere.

(©NTB)