*Nettavisen* Sport.

Tribunebråk i Trondheim

Foto: (Scanpix)

Russiske fans havnet i klammeri med politiet under 1. omgangen av UEFA-cupkampen på Lerkendal, der Rosenborg tapte 0-2.

16.02.06 10:15

Zenit St. Petersburg tok ledelsen mot Rosenborg. Da havnet en gruppe fans i klammeri med politiet.

TV-bildene viste at russerne feiret 1-0-målet mot Rosenborg ved å fyre av flere såkalte «bengalske lys». Politiet gikk inn blant fansen, og det så dramatisk ut på TV-bildene.

Tre arrestert
- Vi har arrestert totalt tre russere som var på kampen. En ble innbrakt for overstadig beruselse, og to andre ble innbrakt seinere fordi de sloss, brukte fyrverkeri og lagde bråk på tribunen, sier Håvard Simonsen, operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Politiet i Trondheim foretar alltid en sikkerhetsvurdering på bakgrunn av hvilke klubber som besøker Lerkendal, og var godt forberedt foran kveldens UEFA-cup møte.

- Vi hadde tilstrekkelig mannskap på plass. Som oftest er det snille supportere på Rosenborg-kamper til tross for at de som var her nå har et litt dårligere rykte. Avviklinga av arrangementet sett under et gikk bra og vi var godt forberedt, sier Simonsen.

Til tross for arrestasjonen, fikk de tre russerne reise hjem onsdag kveld.

- Vi fant det ikke hensiktsmessig å forfølge saken videre, sier Simonsen.

Kan bli intern sak
Politiet vil ikke reagere overfor Rosenborg i forhold til sikkerheten på stadion, selv om mange Zenit-supportere hadde fått med seg ulovelig fyrverkeri inn på stadion.

- Enhver bruk av fyrverkeri er ikke tillatt under slike arrangementer. Men det er klart at det er vanskelig å hindre at alle får med seg slikt inn på stadion, fordi enhetene kan være så små at de nesten er umulig å finne. Og det er litt av en jobb å skulle ransake 1600 tilskuere. Hvis en reaksjon skulle bli aktuelt, er det i så fall noe vi vil ta opp med klubben internt, sier Simonsen.

Rosenborg røk til slutt 0-2 for russerne. Les om kampen her.

Se her for komplett kampfakta fra alle UEFA-cupkampene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.