Gå til sidens hovedinnhold

Tribuneskandale i Sverige

- Utesteng dem på livstid, sier Hammarby-spiller.

Stockholm-oppgjøret mellom AIK og Hammarby ble avbrutt etter tribunebråket som startet med et tvilsomt idømt straffespark mandag kveld.

Hammarby-fansen kastet fyrverkeri mot AIKs keeper Tomi Maanoja etter at det ble 1-1, og gjentok det da AIK gikk opp i ledelsen 2-1 etter 82 minutter.

Da avbrøt dommer Martin Hansson kampen i ti minutter.

Hammarbys veteran Suleyman Sleyman har opplevd lignende hendelser før, både fra egne fans og motstanderens. Det er ikke første gang publikum lager bråk under et Stockholm-derby.

Han er helt klar på hva som må gjøres for å stoppe tribuneskandalene.

- Jeg synes at man bør utestenge dem på livstid. Man burde identifisere dem og så utestenge dem, sier han til Canal Plus.

Sleyman utlignet til 2-2 etter at kampen ble satt i gang igjen. Målet kom to minutter før full tid.

AIKs sportssjef Ola Andersson var svært opprørt og ville egentlig ikke sende målvakten Maanoja utpå igjen for å avslutte kampen.

- Vi har hatt to bomber som har smelt i nærheten av vår keeper. Jeg vil vite hvem som garanterer for spillernes sikkerhet, sa Andersson.

De siste sju minuttene ble altså likevel spilt.

Aftonbladet skriver at politiet hadde arrestert tre personer for vold og skadeverk ved 22.30-tiden mandag kveld. I tillegg ble en person til tatt av politiet for mistenkt brudd på narkotikaloven.

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Ny grillpakke: - Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken