RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Triksekongen er blitt for lang

Sist oppdatert:
Mads Dahm er kun aktuell som midtstopper etter å ha vokst 24 centimeter på tre år.

LA MANGA (Nettavisen): Mandag fikk 19-åringen 90 minutter mot Aalesund i Spania, og klarte seg bra i Lyns midtforsvar.

Men det var langt mellom finessene den langstrakte kroppen hadde å by på denne gangen.

- Det er ikke så mye du får brukt slike ferdigheter til, men det er godt å bygge basiskontrollen på. Jeg lærte meg alt når jeg var mindre, så det sitter fortsatt, sier Mads Dahm til Nettavisen.

Får ikke trikse
Lyn-talentet var en hit på internett med sine triksevideoer fra ungdomstiden. Både på You Tube og 100% fotball ligger fortsatt restene av en svunnen tid.

Som bakerste mann hos hovedstadsklubben, får han nemlig ikke lov til å by opp motstanderne opp til freestyle med ballen.

- Nei, nei, nei. Han er god på triksing, men han får ikke vise det frem når han spiller kamp for oss, sier trener Henning Berg med et smil.

Rendyrkes som stopper
For Dahm skal nemlig rendyrkes som stopper frem mot seriestarten. Fortsetter utviklingen fra i vinter, tar det ikke lang tid før han puster Indridi Sigurdsson og Tommy Berntsen i nakken.

- Jeg tror nok ikke jeg er i førsteelleveren når serien starter. Da hadde jeg nok spilt mot Brøndby i helga, sier unggutten.

- Er du komfortabel med å spille midtstopper nå?

- Stopper er noe jeg ble for to år siden. Det har sammenheng med at jeg vokste veldig mye, men det er kanskje ikke der jeg synes det er aller morsomt å spille, sier spilleren som spilte angrep, midtbane og forsvar på Lyns aldersbestemte lag.

Lengst i flokken
Lenge lot imidlertid den fysiske utviklingen vente på seg. Som 16-åring var han ikke mer enn 1.70 høy. I dag er han 1.94 og plutselig lengst i brødreflokken på tre.

- Jeg tror jeg er ferdig utvokst nå, humrer han.

Om han er moden nok for aksle Lyn-trøya på mer permanent basis i eliteserien, er imidlertid helt opp til trener Berg.

Foreløpig ser det ganske lyst ut:

- Jeg synes Mads har gjort det bra i hele vinter. Vi har skarp konkurranse på stopperplassen, sier den tidligere landslagskapteinen.

Fikk hjelp av Tommy
Utover oppgjøret mot Aalesund spilte 19-åringen i hvert fall med stadig mer autoritet. Kanskje fordi Tommy Berntsen etter hvert spilte ved hans side?

- Det er faktisk veldig deilig å ha ham ved siden av deg. Han forteller hvordan en skal plassere seg, og det føles veldig trygt og sikkert. Dessuten er han fortsatt en veldig god spiller, skryter Damm.

- Tommy har lang erfaring og rutine. Og så er han veldig flink til å hjelpe de andre utpå der, istemmer Berg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere