Gå til sidens hovedinnhold

Tripic og Viking sendte Rosenborg ut av cupen

Anført av en strålende Zlatko Tripic vartet Viking opp med festfotball hjemme mot RBK.

VIKING - ROSENBORG 3-1:

Rosenborg ble det femte Eliteserie-laget som røk ut av cupens tredje runde onsdag, da trønderne tapte borte mot Viking. Det var en tidvis svak forestilling av bortelaget.

- Det smaker fryktelig deilig og det er en ekstra spiss på det hver gang vi spiller mot den gjengen her, sier målscorer Kristoffer Løkberg til NRK etter kampen.

Hareide: - Ikke bra

RBKs Per Ciljan Skjelbred følte at Rosenborg ikke hadde marginene på sin side og var naturlig nok skuffet etter kampen i Stavanger.

- Dette er ikke noe vi har lyst til, absolutt, men Viking jobba bra og det er vanskelig å komme hit, dessverre, sier RBK-veteranen til NRK.

Trener Åge Hareide savnet duellkraft og aggressivitet fra sine gutter.

- Det er ikke bra, vi blir kjempet ut av stilen. Fotball er fysikk og dueller og der var vi ikke i nærheten av på høyde med Viking, sier RBK-treneren.

- Det vi presterer er ikke bra nok, sier Hareide videre.

Vertene på sin side imponerte og leverte mye strålende angrepsfotball. Da Viking tok ledelsen etter 33 minutter var det etter flotte kombinasjoner i forkant.

Trønder fikset Viking-ledelse

Zlatko Tripic tok med seg ballen fra midtbanen og slapp den ut til Veton Berisha ute på kanten. Han slo et presist innlegg mot bakre stolpe og der raget trønderen Kristoffer Løkberg i luften. Han stanget hjemmelaget kontant i føringen.

- Det er et fantastisk innlegg. Det er så fin bue på den. Da er det bare å sørge for å heade ballen tilbake der den kommer fra, sier Løkberg om scoringen.

LES OGSÅ: Vålerenga og tre andre Eliteserie-lag røk ut i cupens tredje runde

Rosenborg hadde som nevnt all verden å by på i Stavanger, men i det 44. minutt var Edvard Tagseth nær en utligning. En avslutning fra Olaus Skarsem ble først blokkert, før returen endte opp hos Tagseth. Han klinket ballen i tverrliggeren og over.

Rett før pause fikk også Viking en mulighet til å øke ledelsen. Tripic spilte gjennom til Harald Nilsen Tangen, som kom alene med keeper Andre Hansen. Midtbanespilleren satte imidlertid ballen rett i sisteskansen og Rosenborg slapp med skrekken.

Etter hvilen fikk Rosenborg først en god mulighet ved Per Ciljan Skjelbred. Veteranen kom til en god skuddmulighet fra distanse, men blåste kula til side for mål.

Strålende Tripic

Like etter gikk Viking opp i 2-0-ledelse. Berisha og Tripic kombinerte, før sistnevnte fikk lagt inn fra nede ved dødlinja, Inne foran mål var Yann-Erik De Lanlay på plass og den tidligere Rosenborg-spilleren kunne styre inn hjemmelagets andre scoring.

LES OGSÅ: Lillestrøm videre i cupen etter ekstraomganger mot Grorud

Drøye ti minutter senere fikk Rosenborg sin redusering, etter å ha våknet litt mer til liv utover i andre omgang. Etter gode kombinasjoner slapp Skarsem ballen til Carlo Holse, som frekt fintet seg fri og sørget for ny spenning i kampen.

Etter reduseringen sto kampen og vippet litt og begge lag skapte gode sjanser og snaue ti minutter før slutt skulle Viking lykkes foran kassa først.

Samuel Fridjonsson satte opp Zlatko Tripic i god posisjon og fra litt spiss vinkle satte han ballen følsomt bort i lengste hjørne og vertene kunne juble igjen.

Rosenborg klarte aldri å svare etter Vikings tredje scoring og dermed er det STavanger-laget som er videre til den fjerde runde i cupen.